Πύλος

Τι να δείτε

Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου
Ιδρύθηκε το 1956 στο δρόμο προς Μεθώνη και φιλοξενεί τμήμα της συλλογής του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux, καθώς και εκθέματα από τη μυκηναϊκή, αρχαϊκή, ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή.
Νιόκαστρο
Στη νότια είσοδο του λιμανιού βρίσκεται αυτό το κάστρο που ονομάστηκε έτσι σε αντιπαραβολή με το Παλιόκαστρο που βρίσκεται στο ακρωτήρι Κορυφάσιο. Ξεκίνησε να χτίζεται από τους Τούρκους το 1572 και ανακαινίστηκε πλήρως από το 1982 ως το 1987. Επισκεφθείτε την Ακρόπολη, το ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος και δείτε τη συλλογή του Γάλλου Rene Puaux, που φιλοξενείται σ’ ένα πέτρινο κτίριο κοντά στη σημερινή είσοδο του κάστρου.
Πλατεία Τριών Ναυάρχων
Στο κέντρο της Πύλου δεσπόζει η πλατεία με το μνημείο των τριών ναυάρχων που πρωτοστάτησαν στη ναυμαχία του Ναβαρίνου. Αριστερά και δεξιά του υπάρχουν δύο κανόνια, ένα βενετσιάνικο και ένα τούρκικο. Το μνημείο ολοκληρώθηκε το 1933.
Σφακτηρία
Νησί που βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι της Πύλου. Εδώ υπάρχουν μνημεία για τους Ρώσους πεσόντες στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, καθώς και για τους Έλληνες που χάθηκαν στη μάχη της Σφακτηρίας.
Λιμνοθάλασσα Γιάλοβας ή Διβάρι
Υδροβιότοπος, στη βόρεια πλευρά του λιμανιού, λίγα χιλιόμετρα από την Πύλο. Στην περιοχή έχουν καταγραφεί 255 είδη πουλιών, εκ των οποίων τα 79 είναι προστατευόμενα από διεθνείς συμβάσεις. Είναι το μοναδικό σημείο όπου απαντά ο υπό εξαφάνιση αφρικανικός χαμαιλέοντας, ενώ στις παραλίες της ζουν οι χελώνες Caretta-Caretta.
Ανάκτορο Νέστωρα
Πρόκειται για το καλύτερα διατηρημένο μυκηναϊκό ανάκτορο, το οποίο διαφέρει από τα υπόλοιπα στο ότι δεν περιβάλλεται από κυκλώπεια τείχη. Βρίσκεται 15 χλμ. έξω από την Πύλο, στο δρόμο Χώρας-Πύλου και προσφέρει εξαιρετική θέα προς τον όρμο του Ναβαρίνου και τη Βοϊδοκοιλιά.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ