Πρέβεζα

Τι να δείτε

Κάστρα
Θαυμάστε το ενετικό φρούριο του Αγίου Ανδρέα (Ιτς Καλέ, 18ος αιώνας) κοντά στο λιμάνι στο κέντρο της πόλης, το κάστρο του Αγίου Γεωργίου (Γενί Καλέ) στο νοτιότερο άκρο της Παλιάς Πόλης και το φρούριο του Παντοκράτορα σε προνομιακή θέση στην είσοδο του Αμβρακικού.
Ενετικός Πύργος του Ρολογιού
Χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της περιόδου της Ενετοκρατίας δίπλα στο ναό του Αγίου Χαραλάμπους, του πολιούχου της πόλης.
Αρχαιολογικός Χώρος Νικόπολης
Εντυπωσιακά τείχη και δημόσια κτίρια, όπως θέατρο και ωδείο, τα οποία διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Σε ανάμνηση της νίκης του επί του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. ο Οκταβιανός Αύγουστος έχτισε τη Νικόπολη, η οποία απέκτησε πολλά προνόμια. Η πόλη ερημώθηκε το 10ο-11ο μ.Χ. αιώνα, για να μετακινηθεί προς τα τέλη του 12ου αιώνα στη σημερινή θέση της Πρέβεζας.
Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης
Το σύγχρονο μουσείο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, και άνοιξε επίσημα τις πόρτες του το 2009. Στόχος της συλλογής του είναι η σύνδεση του μουσείου με τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου και την προβολή της γέννησης και της εξέλιξης της μεγαλοπρεπούς ρωμαϊκής και παλαιοχριστιανικής Νικόπολης αλλά και του ιδιωτικού βίου των κατοίκων της αυτές τις δύο περιόδους.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ