Πάπιγκο

Τι να δείτε

Εκκλησίες
Ο ναός του Αγίου Βλασίου (1852) στο Μεγάλο Πάπιγκο ξεχωρίζει για το σκαλιστό τέμπλο και το χαρακτηριστικό εξάπλευρο καμπαναριό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν ακόμη ο ναός του Αγίου Γεωργίου (1774), στο ίδιο χωριό, με τις σπάνιες εικόνες και η εκκλησία των Ταξιαρχών (19ος αι.) στο Μικρό Πάπιγκο.

Οβίρες Ρογκοβού

Ανάμεσα στα δύο χωριά, στο Ρέμα Ρογκοβού, ακολουθήστε το μονοπάτι και θα αντικρίσετε τις πρώτες φυσικές κολυμπήθρες σε μια στενή χαράδρα με τεράστιες λείες σχιστολιθικές πλάκες. Ιδανικό μέρος για βουτιές το καλοκαίρι ή μπάνιο σε ατομική κολυμπήθρα, μπορεί να αποτελεί πλέον κοινό μυστικό, αλλά η εμπειρία αξίζει.

Φαράγγι Βίκου

Επιβλητικό τοπίο, με μεγάλη οικολογική αξία, έχει κερδίσει τη θέση του στο Βιβλίο Γκίνες, καθώς το βάθος του ξεπερνά τα 900 μέτρα, ενώ το άνοιγμα στο στενότερο σημείο του είναι μόλις 1.100 μέτρα. Από το φαράγγι περνάει ο Βοϊδομάτης ποταμός. Με έμπειρη καθοδήγηση, ιδανικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού, είναι πολύ ωραία εμπειρία να το διασχίσετε.

Δρακόλιμνη Τύμφης

Αγαπημένος ορειβατικός προορισμός, σε υψόμετρο περίπου 2.000 μ., είναι γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες (δράκους) που υπάρχουν στα νερά της. Εδώ θα φτάσετε με πεζοπορία συνολικής διάρκειας 4-5 ωρών, με σημείο εκκίνησης το Μικρό Πάπιγκο και μέσω του ορεινού καταφυγίου της Αστράκας.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ