Παράλια Κορινθίας

Τι να δείτε

Πευκιάς
Εντυπωσιακό προστατευόμενο παραλιακό πευκοδάσος που ενώνει το ανατολικό τμήμα της πόλης με τον οικισμό της Συκιάς. Οι βοτανολόγοι έχουν καταγράψει πάνω από 80 διαφορετικά είδη φυτών. Μπροστά του απλώνεται η ομώνυμη μεγάλη βοτσαλωτή παραλία.
Εκκλησία Αγίου Βλασίου
Μητρόπολη του Ξυλοκάστρου, χτισμένη στις αρχές του 20ού αιώνα. Εδώ θα θαυμάσετε βυζαντινότροπες αγιογραφίες των Σπύρου Βασιλείου, Αγήνορα Αστεριάδη και Φώτη Κόντογλου.
Εκκλησίες
Οι λάτρεις του θρησκευτικού τουρισμού επισκεφτείτε ακόμη την εκκλησία του Αγίου Γερασίμου, δίπλα στην οποία υπάρχει αίθουσα, όπου παρουσιάζονται εκκλησιαστικά κειμήλια, αλλά και την παλαιοχριστιανικού ρυθμού Εκκλησία της Φανερωμένης.
Μονή Παναγίας Κορφιώτισσας
Ωραία βόλτα θρησκευτικού, και όχι μόνο, ενδιαφέροντος αφού η διαδρομή μέχρι τη μονή είναι μοναδική. Ο δρόμος σκαρφαλώνει το βουνό διαγράφοντας στροφές με εντυπωσιακή θέα στον Κορινθιακό. Η μονή, που χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα, βρίσκεται στην κορφή ενός λόφου, ενώ στο καθολικό της, το ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, θα θαυμάσετε το όμορφο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Ταξίδια για κάθε στυλ