Νάουσα

Τι να δείτε

Άλσος Αγίου Νικολάου
Λίγο έξω από την πόλη, αποτελεί meeting point των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών, με ένα μοναδικό άλσος πλατάνων, τεχνητή λίμνη, τις πηγές του ποταμού Αράπιτσα, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχείο, καφέ κι εστιατόρια.
Δημοτικό Πάρκο
Θα περάσετε από εδώ για να ρίξετε μια… και δυο, και τρεις ματιές στον κάμπο της Μακεδονίας και να βολτάρετε στα μονοπάτια αλλά και γύρω από τη λίμνη. Εδώ υπάρχει και το μνημείο προς τιμήν της ηρωικής θυσίας των γυναικών της Νάουσας το 1822.
Μουσείο Οίνου και Αμπέλου
Στεγάζεται σε παραδοσιακό κτίριο του Ιωάννη Μπουτάρη, στο κέντρο της πόλης, και προωθεί μέσα από τα εκθέματά του την ιστορία της παραγωγής του κρασιού στη Νάουσα και την ευρύτερη περιοχή.
Σχολή του Αριστοτέλη
Λίγο έξω από την πόλη στη θέση Ισβόρια, κοντά στο χωριό Κοπανός, ο Αριστοτέλης δίδασκε εδώ τον νεαρό Αλέξανδρο (λίγο μετά τα μέσα του 4ου π.Χ. αιώνα), ενώ κοντά βρίσκεται και το Ελληνιστικών χρόνων Θέατρο του Κοπανού.
Μακεδονικοί Τάφοι Λευκαδίων
Στην επαρχία της Νάουσας έχει αποκαλυφθεί τα τελευταία χρόνια μια σημαντική μακεδονική πόλη, η Αρχαία Μίεζα. Ο αρχαιολογικός της χώρος εκτείνεται κυρίως στην περιοχή μεταξύ Χαρίεσσας, Κοπανού και Λευκαδίων, ενώ τα πιο καλοδιατηρημένα μνημεία της είναι οι Μακεδονικοί Τάφοι Λευκαδίων: ο τάφος της Κρίσεως, ο τάφος της Νιάουστας ή Kinch, ο τάφος των Ανθεμίων και ο τάφος του Λύσσωνος και Καλλικλέους.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ