Μέτσοβο

Τι να δείτε

Κατώγι Αβέρωφ
Πολύ καλά στημένο οινοποιείο, με εξαιρετικά ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό και πωλητήριο. Υπάρχει και δυνατότητα διαμονής στο ξενοδοχείο ακριβώς δίπλα.
Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου
Σε ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα, αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να πάρετε μια γεύση από τη ζωή των εύπορων Μετσοβιτών στα χρόνια της ακμής του.
Πρότυπο Τυροκομείο Ιδρύματος Τοσίτσα-Αβέρωφ
Λειτουργεί από το 1958 και συνεχίζει την παραγωγή ονομαστών τυριών, διαγράφοντας πορεία σημαντική για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Από εδώ θα προμηθευτείτε εκλεκτά προϊόντα όπως μετσοβόνε, μετσοβέλλα, γραβιέρα και το ονομαστό τυρί τύπου σεβρ Μαΐσιο, Γιδίσιο, Μπατσίσιο.
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ
Η μόνιμη έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα Ελλήνων σημαντικών ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και του 20ού αιώνα. Διοργανώνονται επίσης περιοδικές εκθέσεις, συμπόσια, ξεναγήσεις κ.ά. 
Εκκλησίες
Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του 18ου αιώνα, οι εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Χαραλάμπους με τους δύο άμβωνες –πράγμα σπάνιο για ορθόδοξους ναούς– και η Μονή Αγίου Νικολάου, στις όχθες του Μετσοβίτικου, με τις σπάνιες βυζαντινές αγιογραφίες.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ