Μεθώνη

Τι να δείτε

Κάστρο
Στο νοτιότατο άκρο της δυτικής ακτής της Πελοποννήσου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια της Μεσογείου. Εδώ μπορεί κανείς να δει την εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τη στήλη του Μοροζίνη, πυριτιδαποθήκες, ερείπια βυζαντινού ναού και τουρκικών λουτρών, καθώς και λείψανα κτιρίων. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και το Μπούρτζι, ένα οχυρωμένο νησάκι στο νότιο τμήμα του κάστρου.
Καποδιστριακό Σχολείο
Ένα από τα κτίρια της πόλης, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο, είναι το Καποδιστριακό Αλληλοδιδακτικό Σχολείο. Εγκαινιάστηκε το 1830 και ονομάστηκε έτσι διότι ο Ιωάννης Καποδίστριας κατά την επίσκεψή του στη Μεθώνη το 1829 επέλεξε τον τόπο ανέγερσής του και έδωσε γι’ αυτό το σκοπό ένα χρηματικό ποσό.
Ηλιοδύσιο
Περιοχή στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης, η οποία προσφέρει μοναδική θέα προς το φρούριο και το Ιόνιο Πέλαγος. Είναι γνωστή γιατί εδώ από παλιά ως και σήμερα έρχονται οι ντόπιοι αλλά και επισκέπτες της Μεθώνης για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα.
Κοιμητήριο Αγίου Ονουφρίου
Πρόκειται για σπάνιο δείγμα της παλαιοχριστιανικού νεκροταφείου, με κατακόμβες λαξευμένες στο βράχο. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και ο βυζαντινός ναός του Αγίου Βασιλείου, ο οποίος αν και χρονολογείται στον 11ο αιώνα διατηρείται σε καλή κατάσταση.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ