Μέθανα

Τι να δείτε

Ηφαίστειο
Μοναδική εμπειρία αποτελεί η ανάβαση στο ανενεργό πλέον ηφαίστειο των Μεθάνων και συγκεκριμένα στον σημαντικότερο από τους τριάντα κρατήρες του που έχουν βρεθεί, που βρίσκεται κοντά στο χωριό «Καμένη Χώρα». Η πεζοπορία ως τον κρατήρα, μέσα σε πευκοδάσος, διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και προσφέρει καταπληκτική θέα στον Αργοσαρωνικό. Νησάκι Αγίων Αναργύρων
Ένα πευκόφυτο νησάκι με καταγάλανα νερά, το οποίο ενώνεται με τα Μέθανα με μια στενή λωρίδα γης. Η οργανωμένη παραλία του προσφέρεται για κολύμπι, ψάρεμα και θαλάσσια σπορ. Ακρόπολη Αρχαίων Μεθάνων
Στο λόφο του Παλαιόκαστρου, κοντά στο Βαθύ, βρίσκονται τα ερείπια της Ακρόπολης των Αρχαίων Μεθάνων. Τα πλούσια ευρήματα των αρχαιολόγων μαρτυρούν ότι ο χώρος κατοικούνταν διαρκώς από τα νεολιθικά χρόνια (5000 π.Χ.), ενώ ερείπια αρχαίων οικημάτων από τη βυθισμένη πόλη των Μεθάνων σώζονται και μέσα στη θάλασσα.
Κάστρο Φαβιέρου
Στο στενό των Μεθάνων δεσπόζει επιβλητικό το μεσαιωνικό Κάστρο του Φαβιέρου, με τους τέσσερις μικρούς πύργους στις άκρες του. Σε μικρή απόσταση, βόρεια του φρουρίου, μπορείτε να δείτε και μεγάλο μέρος του οχυρωματικού τείχους, που κατά τον Θουκυδίδη κατασκευάστηκε από τους Αθηναίους την εποχή του Πελοποννησιακού Πολέμου (425 π.Χ.)
Λόφος Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης
Σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, όπου ανακαλύφθηκαν υπολείμματα μυκηναϊκού οικισμού, που χρονολογούνται από τον 14ο και 13ο αιώνα π.Χ. Τα πολλά αφιερώματα που βρέθηκαν μάλιστα σε ένα κτίσμα αποδεικνύουν ότι επρόκειτο για χώρο λατρείας, πιθανόν του Ποσειδώνα.
Σπήλαιο Περιστεριών
Από τα αξιόλογα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής, το σπήλαιο των Μεθάνων που ονομάστηκε «σπήλαιο των Περιστεριών», ανακαλύφθηκε από τέσσερις ντόπιους το 1973, στην περιοχή Στενό. Έχει μήκος 250 μέτρα και αποτελείται από τρεις θαλάμους.
Θρονί
Στο υψίπεδο με την ονομασία Θρονί σώζεται σε αρκετά καλή κατάσταση ένας πύργος που χρονολογείται από τον 4ο π.Χ. αιώνα καθώς και ερείπια ενός ελαιουργείου από τον 3ο π.Χ. αιώνα.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ