Λευκάδα

Τι να δείτε

Κάστρο Αγίας Μαύρας
Λίγο έξω από την πόλη, χτίστηκε περίπου το 1300 από τους Ορσίνι με σκοπό την απόκρουση των πειρατών κι έκλεινε για ένα διάστημα μέσα του την πρωτεύουσα του νησιού. Το όνομά του το οφείλει στην ομώνυμη εκκλησία, που μετατράπηκε σε τζαμί από τους Τούρκους. Μέσα στα χρόνια γνώρισε πολλές και διαφορετικές χρησιμότητες (αλλά και καταστροφές), ενώ πλέον φιλοξενεί τις Γιορτές Λόγου και Τέχνης.
Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας
Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, παρουσιάζει ευρήματα από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι τους Ύστερους Ρωμαϊκούς χρόνους. Εδώ υπάρχουν επίσης και τα ευρήματα από τις ανασκαφές του Γερμανού αρχαιολόγου Βίλχελμ Ντέρπφελντ, ο οποίος πίστευε ότι η Λευκάδα είναι η Ομηρική Ιθάκη.
Λαογραφικό Μουσείο Καρυάς Μαρία Κουτσοχέρω
Μεγάλη συλλογή υφαντών και κεντημάτων με τη χαρακτηριστική καρσάνικη βελονιά.
Μουσείο Φωνόγραφου
Μικρό, ιδιωτικό μουσείο στην πόλη της Λευκάδας, μεταξύ άλλων περιέχει φωνόγραφους, δίσκους, διακοσμητικά και καρτ ποστάλ εποχής.
Μονή Φανερωμένης
Το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού, ιδρύθηκε περίπου το 1650, ενώ πήρε την τελική του μορφή στα τέλη του 19ου αιώνα. Κρυμμένο μέσα σε καταπράσινο τοπίο, έχει υπέροχη θέα. Καταρράκτες στο Δημοσάρι
Ξεκινώντας από το Νυδρί και κατευθυνόμενοι προς το χωριό Ράχη, ακολουθήστε το μονοπάτι προς το φαράγγι Δημοσαριού. Στο τέλος του θα βρείτε μικρούς καταρράκτες να ρίχνουν ορμητικά τα νερά τους από κατακόρυφους βράχους και οι πιο τολμηροί θα ρίξετε και μια βουτιά.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ