Λαμία

Τι να δείτε

Κάστρο Λαμίας (Ακρολαμία)
Το μεσαιωνικό κάστρο της Λαμίας, των τελών του 5ου αιώνα, βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης. O βραχώδης αυτός λόφος προσφέρει μαγευτική θέα προς την κοιλάδα του Σπερχειού, το όρος Όθρυς, την Οίτη, τον Παρνασσό, την Γκιώνα και τον Μαλιακό κόλπο. Δείτε επίσης το σπήλαιο Αφανού στο κάτω μέρος του κάστρου και τις χαρακτηριστικές πολεμίστρες. Τέλος, επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας που στεγάζεται μέσα στο χώρο του κάστρου.
Κενοτάφιο Αθανασίου Διάκου
Κοντά στην πλατεία Λαού, αφιερώθηκε το 1889 στη μνήμη του ήρωα της επανάστασης. Το μνημείο αποτελείται από ένα σωρό λίθων που την κορυφή του διακοσμεί ένας μαρμάρινος σταυρός δεμένος με φύλλα δάφνης.
Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
Ναός μεγάλης ιστορικής σπουδαιότητας ο οποίος θεμελιώθηκε το 1861 ως Μητροπολιτικός Ναός Φθιώτιδας. Βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά μνημεία της πόλης, ενώ στη συλλογή του υπάρχουν φυσικά πολλές εκκλησιαστικές εικόνες αλλά και ενδιαφέροντα αρχεία που αναφέρονται στην ιστορία της Φθιώτιδας.
Ι.Ν. Παναγίας Αρχοντικής
Χτισμένος το 18ο αιώνα, έχει απλή αρχιτεκτονική και εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Οφείλει το όνομά του στους άρχοντες της Λαμίας που εκκλησιάζονταν αποκλειστικά εκεί και βρίσκεται στο νότιο μέρος του λόφου του κάστρου.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ