Αρεόπολη - Λακωνική Μάνη

Τι να δείτε

Εκκλησίες Αρεόπολης
 Σημείο αναφοράς ο ναός του Ταξιάρχη με το υπέροχο πέτρινο καμπαναριό, όπου εκκλησιάστηκαν οι Μανιάτες προτού ορκιστούν «Νίκη ή Θάνατος» το 1821. Αναζητήστε επίσης τη διπλή εκκλησία της Παναγίας και του Αγίου Χαράλαμπου, με τις λαϊκές τοιχογραφίες του 1869, και την Παναγία τη Γεωργιανή του 18ου αιώνα, με τα περίτεχνα ανάγλυφα στην εξωτερική τοιχοδομή.
Οίτυλο
Στο γειτονικό παλιό Οίτυλο, ένα όμορφο ιστορικό χωριό πνιγμένο στις ελιές, περπατήστε μέχρι την κάτω γειτονιά που έχει υπέροχη θέα και θαυμάστε τις σπάνιες τοιχογραφίες της Μονής Δεκούλου που απεικονίζουν, μεταξύ άλλων, το ζωδιακό κύκλο.
Κάστρο Κελεφάς
Χτίστηκε από τους Τούρκους το 1670 και σήμερα σώζονται τα τείχη του, δύο πύργοι και ορισμένα κτίσματα στο εσωτερικό του. Βρίσκεται δυτικά του χωριού Κελεφά και νότια του Οιτύλου.
Σπήλαια Διρού
Από τα ομορφότερα λιμναία σπήλαια στον κόσμο, με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το σπήλαιο της Γλυφάδας ή Βλυχάδας είναι επισκέψιμο με βάρκα και στη συνέχεια με τα πόδια.
Βάθεια
Το πιο πολυφωτογραφημένο μανιάτικο χωριό και από τα πρώτα που αναστυλώθηκαν και απέκτησαν ξενώνες του ΕΟΤ (αν και πλέον δεν διαθέτει ιδιαίτερη υποδομή). Προσφέρεται για βόλτα στα σοκάκια με τα πυργόσπιτα και τις φραγκοσυκιές.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ