Κυπαρισσία

Τι να δείτε

Το Κάστρο της Αρκαδιάς
Αποτελεί το στολίδι της πόλης, που λόγω της τοποθεσίας του προσφέρει στον επισκέπτη εξαιρετική θέα προς όλη την περιοχή. Παλιότερα λεγόταν και Κάστρο των Γιγάντων, από τις πολύ μεγάλες πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν για το χτίσιμό του. Το καλοκαίρι λειτουργεί στο χώρο αναψυκτήριο, ενώ στο υπαίθριο θεατράκι οργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Αρχαιολογικός χώρος Περιστεριάς
Μόλις 8 χλμ. βορειοανατολικά της Κυπαρισσίας βρίσκεται ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα πρωτομυκηναϊκού πολιτισμού – έχει χαρακτηριστεί και «Μυκήνες της δυτικής Πελοποννήσου». Στο χώρο υπάρχουν τρεις θολωτοί τάφοι μέσα στους οποίους βρέθηκαν πολλά χρυσά κύπελλα και κοσμήματα, που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας (40 χλμ. από Κυπαρισσία).
Φαράγγι με τους Σταλακτίτες
Στη βόρεια πλευρά του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς ξεκινά ένα μονοπάτι που οδηγεί ύστερα από περίπου μισή ώρα πεζοπορίας στο Φαράγγι με τους Σταλακτίτες και σε μια πηγή με τρεχούμενο κρυστάλλινο νερό μέσα στα πλατάνια. Ο Αρκαδικός Ποταμός τρέχει σε κάποια σημεία δίπλα στο μονοπάτι.
Δεξαμενή
Στο ψηλότερο σημείο της Κυπαρισσίας βρίσκεται η δεξαμενή, που χτίστηκε επί Τουρκοκρατίας και τροφοδοτεί με νερό το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Είναι από τα καλύτερα μέρη για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα, με θέα τον Τριφυλιακό κάμπο. Στο χώρο υπάρχει και το Μνημείο της Αρκαδιανής Μητέρας, αφιερωμένο σε όλες τις μάνες της Αρκαδίας που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.
Λαογραφικό Μουσείο
Βρίσκεται στην Άνω Πόλη, στο αναπαλαιωμένο κτίριο του Επαρχείου, όπου έζησε ως έπαρχος ο Χρηστάκης Παλαμάς αλλά και ο αδερφός του Κωστής Παλαμάς στα φοιτητικά του χρόνια. Στον προαύλιο χώρο οργανώνονται συχνά και εκδηλώσεις.
Μονή Γενεσίου Θεοτόκου
Σε απόσταση 9 χλμ. από την πόλη, στο δρόμο προς Μουριατάδα και σε υψόμετρο 450 μέτρων, βρίσκεται πνιγμένο στο πράσινο αυτό το ησυχαστήριο. Θαυμάστε από ψηλά τη θέα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και στη μεσσηνιακή γη και δείτε τη συλλογή από ιστορικά αντικείμενα στο κειμηλιοφυλάκιο της μονής.
Προφήτης Ηλίας
Ξωκλήσι που βρίσκεται πάνω στο βουνό και προσφέρει μοναδική θέα από την Πύλο ως τον Πύργο και τη Ζάκυνθο. Κάθε 19 Ιουλίου ντόπιοι και επισκέπτες ανεβαίνουν και κατασκηνώνουν γύρω από το ξωκλήσι.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ