Κίμωλος

Τι να δείτε

Αρχαιολογικό Μουσείο
Απέναντι από το ναό της Παναγίας της Οδηγήτριας, σε ένα παραδοσιακό διώροφο οίκημα, φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, αγγεία των γεωμετρικών και των αρχαϊκών χρόνων. Αξίζει να το επισκεφθείτε για να διαπιστώσετε πώς η ιστορία της Κιμώλου χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Λαογραφικό Μουσείο
Στην είσοδο του Κάστρου θα βρείτε το Λαογραφικό και Ναυτικό Μουσείο του Μανώλη Χριστουλάκη. Στους δύο ορόφους του θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ιστορικής σημασίας κειμήλια, μέσα από τα οποία διατηρείται ζωντανή η λαϊκή κληρονομιά του νησιού.
Εκκλησίες
Στην Κίμωλο, σε κάθε σας βήμα θα συναντήσετε ενδιαφέρουσες εκκλησίες πολλές από τις οποίες μετρούν έως και πέντε αιώνες ζωής. Η εκκλησία του Χριστού, μάλιστα, χτισμένη το 1592 από τον ιερέα Ιωάννη Ράμφο, είναι η αρχαιότερη στο νησί. Επίσης, σημαντικός είναι ο ναός της Παναγίας της Οδηγήτριας, με την εικόνα της Παναγίας φιλοτεχνημένη από τους Παλαιολόγους το 15ο αιώνα, όπως και ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου.
Φυσικά αξιοθέατα
Στο ψαροχώρι της Γούπας, πάνω από τα «σύρματα», τα υπόσκαφα στα οποία έβαζαν τις βάρκες το χειμώνα, θα παρατηρήσετε έναν αξιοπερίεργο βράχο με σχήμα ελέφαντα! Επίσης, στο ύψωμα Σκλάβος, θα εντυπωσιαστείτε από το Σκιάδι, ένα πελώριο πέτρινο «μανιτάρι», το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δημιουργήθηκε από τη διάβρωση που προκάλεσε ο άνεμος στη βάση του βράχου.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ