Καστανιά - Στυμφαλία

Τι να δείτε

Λίμνη Στυμφαλίας
Βρίσκεται σε ημιορεινή τοποθεσία, στα 680 μέτρα, και σχηματίζεται στη λεκάνη που δημιουργούν οι πρόποδες της Ζήριας και του Ολίγυρτου. Η επιφάνειά της ποικίλλει, ανάλογα με την εποχή και τις βροχοπτώσεις. Αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο προσελκύοντας κάθε φθινόπωρο τους φίλους του birdwatching που αναζητούν μέσα στους καλαμιώνες της χρυσαετούς, τσιχλοποταμίδες, ερωδιούς και χαλκόκοτες.
Μουσείο Περιβάλλοντος του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς
Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Τάση Παπαϊωάννου και Δημήτρη Ησαΐα, εντυπωσιάζει με τις λιτές μοντέρνες γραμμές και τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον. Ηighlight η αίθουσα όπου έχει αναπαρασταθεί η υδρόβια ζωή της λίμνης.
Λαύκα
Ένα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της περιοχής: πετρόχτιστα σπίτια σκαρφαλωμένα στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Ολίγυρτου, ο ναός του Αγίου Αθανασίου με το εντυπωσιακό τέμπλο, καθώς κι ένα Λαογραφικό Μουσείο με αντικείμενα λαϊκής τέχνης και αγροτικά εργαλεία συνθέτουν τη φυσιογνωμία του χωριού. Οι πεζοπόροι όμως θα απολαύσουν το δασικό μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό και ανεβαίνει τον Ολίγυρτο.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ