Κάρυστος

Τι να δείτε

Μπούρτζι
Το παλιό φρούριο δίπλα στο λιμάνι, το οποίο χτίστηκε μάλλον το 13ο αιώνα από Ενετούς. Αναστυλώθηκε το 1960 από την Αρχαιολογική Εταιρεία.
Γιοκάλειο Πνευματικό Ίδρυμα
Σχεδόν απέναντι από το Μπούρτζι στεγάζει βιβλιοθήκη 11.000 τίτλων αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, με εκθέματα που αποδεικνύουν τη σπουδαιότητα της περιοχής από τα προϊστορικά χρόνια ως τη ρωμαϊκή περίοδο. Μεταξύ άλλων, φιλοξενούνται ευρήματα από τα δρακόσπιτα Καρύστου και Στυραίων, το ναό του Ποσειδώνα της αρχαίας Γερεστού, την πόλη της Καρύστου και την Παλαιοχώρα.
Μαυσωλείο
Στο κέντρο της πόλης, εντός περιφραγμένου οικοπέδου, σώζονται ορισμένα αρχιτεκτονικά τμήματα από το μαυσωλείο επιφανούς Ρωμαίου αξιωματούχου, που χρονολογείται στα μέσα του 2ου αι. μ.Χ.
Καρυστινό σπίτι
Στο παλιό αρχοντικό της οικογένειας Μοσχονά φιλοξενείται η λαογραφική συλλογή Χ. Β. Δεληγιώργη, γνωστή και ως Καρυστινό σπίτι. Εδώ θα δείτε, μεταξύ άλλων, τοπικές ενδυμασίες, υφαντά, κεντήματα, παλιά έπιπλα, φωτογραφίες και γεωργικά εργαλεία.
Castello Rosso
Γνωστό και ως Κοκκινόκαστρο, είναι ορατό από τα περισσότερα σημεία της Καρύστου καθώς βρίσκεται σε λόφο πάνω από το χωριό Γραμπιά. Χτίστηκε το 1205 από Λατίνους, στο σημείο όπου παλαιότερα βρισκόταν η αρχαία ακρόπολη της Καρύστου. Το όνομά του λέγεται ότι το πήρε από το κεραμιδί χρώμα της τοιχοποιίας του.
Κτήμα Μοντοφώλι
Βρίσκεται στην Παλαιά Χώρα Καρύστου και ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων σημαντικό για την περιοχή. Έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και ευρήματα από το κτήμα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καρύστου. Ο ναός του Αγίου Μάρκου μέσα στο κτήμα έχει μετατραπεί σήμερα σε κάβα και χώρο γευστικής δοκιμής του γλυκού κρασιού Κτήμα Μοντοφώλι που παράγεται εκεί.
Δρακόσπιτο
Το περίφημο σπίτι του Δράκου βρίσκεται σε μικρό πλάτωμα της κορυφής της Όχης, στα 1.398 μ. Πρόκειται για αρχαίο κτίσμα από τεράστιους μονόλιθους, το οποίο πιθανότατα λειτουργούσε ως ναός αφιερωμένος στον Δία και στην Ήρα.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ