Καλάβρυτα

Τι να δείτε

Μέγα Σπήλαιο
Το σημαντικότερο θρησκευτικό μνημείο της Αχαΐας: η οκταώροφη σήμερα μονή (362 μ.Χ.) είναι κυριολεκτικά γαντζωμένη στο βράχο και αξίζει να την επισκεφθείτε για να δείτε την εικόνα της Παναγίας που φιλοτέχνησε ο ευαγγελιστής Λουκάς από κερί και μαστίχα.
Μονή Αγίας Λαύρας
Το μοναστήρι όπου σύμφωνα με το θρύλο ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί του ’21 διατηρεί ολοζώντανες τις μαρτυρίες της Επανάστασης. Οι μοναχοί θα σας ξεναγήσουν στο μουσείο με τη συλλογή πολύτιμων κειμηλίων (όπλα των αγωνιστών, τα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού, εκπληκτικές εικόνες κεντημένες στο χέρι από το 18ο αιώνα, χειρόγραφα, ξυλόγλυπτους σταυρούς κ.ά.).
Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
Στεγάζεται στο διατηρητέο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων και παρουσιάζει την πολυτάραχη ιστορία των Καλαβρύτων με επίκεντρο την εκτέλεση 1.300 ανδρών από τους Γερμανούς στις 13 Δεκεμβρίου του 1943. Υπάρχει και το σχετικό μνημείο σε λόφο έξω από την πόλη, στο δρόμο για το χιονοδρομικό.
Αρχοντικό της Παλαιολογίνας
Από τα λίγα αρχοντικά της πόλης που έχουν διασωθεί από τις καταστροφές των Γερμανών. Χτίστηκε από τον Θωμά Παλαιολόγο και πιθανόν δωρίστηκε από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο στην πριγκίπισσα Αικατερίνη Παλαιολόγου, συγγενή της αυτοκρατορικής οικογένειας. Λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο του δήμου.
Χιονοδρομικό Καλαβρύτων
Από τα πιο ζωντανά και νεανικά χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα, με μία από τις μεγαλύτερες σεζόν χιονιού. Διαθέτει snow park και δύο σαλέ που λειτουργούν ως ζωντανά meeting points από το πρωί ως το βράδυ.
Αρίσταρχος
Το νέο τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της ηπειρωτικής Ευρώπης, βρίσκεται στην κορυφή Νεραϊδόραχη του Χελμού, σε υψόμετρο 2.340 μ.

Ταξίδια για κάθε στυλ