Ικαρία

Τι να δείτε

Ταυροπόλιον
Από αυτήν την αρχαία πόλη-οικισμός των Ναϊάδων, στα δυτικά του Αρμενιστή, σώζονται σήμερα η προκυμαία και το δάπεδο του ιερού, τα οποία συνιστούσαν τμήματα του τότε λιμανιού.
Οινόη
Στην περιοχή του Κάμπου βρισκόταν η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού, την οποία θα ακούσετε να αποκαλούν και Διονυσιάδα. Σήμερα μόνο τα απομεινάρια του τείχους και το ερειπωμένο οίκημα της Βυζαντινής περιόδου έχουν μείνει για να θυμίζουν κάτι από την περασμένη αίγλη της.
Δράκανο
Αν είστε λάτρεις των Αλεξανδρινών χρόνων, πάρτε το δρόμο προς τα ανατολικά του νησιού. Στην περιοχή Φανάρι έστεκε κάποτε η αποκαλούμενη πατρίδα του Διονύσου. Εδώ σώζονται ερείπια του αρχαίου κάστρου και πάνω σε ένα ύψωμα βρίσκεται ο πύργος, που χρονολογείται από τον 4ο π.Χ. αιώνα.
Κάστρο του Κοσκινά
Λίγο έξω από το χωριό Κοσοίκια, στα βόρεια του νησιού, θαυμάστε αυτό το βυζαντινό φρούριο – εντός του είναι χτισμένη και η εκκλησία του Αϊ-Γιώργη του Δοργανά.
Γλάδερο, Δράκανο, Αγία Ειρήνη
Αναζητήστε επίσης το χωριό Γλάρεδο, όπου έχει εντοπιστεί οικισμός της νεολιθικής εποχής, τα μεγαλιθικά μνημεία βόρεια του Δράκανου και τα ερείπια του ρωμαϊκού ωδείου στη βόρεια πλευρά του λόφου της Αγίας Ειρήνης.
Μουσεία
Επισκεφθείτε το Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου και το Μουσείο Κάμπου, όπου θα δείτε αγγεία, λίθινα και χάλκινα εργαλεία, αμφορείς, πήλινα ειδώλια, ανάγλυφα επιτύμβια, νομίσματα και άλλα πολλά εκθέματα. Τις τοπικές παραδόσεις και τα ήθη κι έθιμα θα γνωρίσετε στα λαογραφικά μουσεία Αγίου Πολυκάρπου και Βρακάδων.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ