Δράμα

Τι να δείτε

Ακρόπολη Πλατανιάς
Οχύρωση ελλειψοειδούς σχήματος, η οποία κατοικήθηκε από τη Νεότερη Νεολιθική εποχή μέχρι τα βυζαντινά χρόνια, σε ένα λόφο με απόσταση 5 χλμ. από το χωριό Πλατανιά, κοντά στο Παρανέστι.
Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας
Καλύπτει χρονικά την ανθρώπινη παρουσία και την πολιτιστική Ιστορία της περιοχής από τους Προϊστορικούς μέχρι τους Νεότερους χρόνους και το τέλος της οθωμανικής κυριαρχίας στη Βόρεια Ελλάδα με την απελευθέρωσή της το 1913.
Ιερό Διονύσου
Μνημειακό κτιριακό συγκρότημα που συνδέεται με τη λατρεία του θεού του κρασιού και χρονολογείται από τα τέλη του 4ου π.Χ. αιώνα, σε απόσταση 2,5 χλμ. από την Καλή Βρύση και κοντά στο σπήλαιο των πηγών του Αγγίτη.
Σπήλαιο πηγών Αγγίτη (ή Μααρά)
Σε απόσταση 25 χλμ. βορειοδυτικά της Δράμας, το σπήλαιο γοητεύει χάρη στο ποτάμι, το οποίο κυλά επί 12 χλμ. στα έγκατα της γης. Περπατήστε μια διαδρομή 500 μ. εντός του σπηλαίου αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Παρανεστίου
Κλασική στάση για μια πρώτη γνωριμία με το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον της Ροδόπης και της κοιλάδας του Νέστου, με πληροφορίες για τη γεωλογία και τα απολιθώματα, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ