Αρχαία Ολυμπία

Τι να δείτε

Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας
Υπολογίστε αρκετή ώρα για την επίσκεψή σας, αφού πρόκειται για έναν από τους πιο ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Στα οπωσδήποτε ο γιγάντιος Ναός του Διός, το σπουδαιότερο κτίριο του ιερού, ο βωμός της Ήρας απ’ όπου γίνεται η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας κάθε τέσσερα χρόνια, το εργαστήριο του Φειδία, το Στάδιο και το Ηραίο, όπου βρέθηκε ο Ερμής του Πραξιτέλη.
Αρχαιολογικό Μουσείο
Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία της χώρας, στο οποίο εκτίθενται τα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας. Απέναντι από το χώρο των ανασκαφών φιλοξενεί έργα ανεκτίμητης αξίας, όπως ο Ερμής του Πραξιτέλη, η Νίκη του Παιώνιου, τα αετώματα του Ναού του Δία και τα ευρήματα από το εργαστήρι του Φειδία. Σημαντική και η συλλογή χάλκινων αντικειμένων, που θεωρείται η πλουσιότερη στον κόσμο.
Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας
Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 2004 στο χώρο του παλιού αρχαιολογικού μουσείου, που είναι ένα υπέροχο -ανακαινισμένο πλέον- νεοκλασικό κτίριο. Τα 463 αρχαία έργα που φιλοξενεί διηγούνται την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. έως και τον 5ο αιώνα μ.Χ. κατά θεματικές ενότητες.
Μουσείο Ιστορίας Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων
Διαθέτει στη συλλογή του σπάνιες φωτογραφίες, μετάλλια, διπλώματα, γραμματόσημα και άλλα εκθέματα που αφορούν στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, από την εποχή του βαρόνου Ντε Κουμπερτέν μέχρι τις μέρες μας. Βρίσκεται στη νέα πόλη.
Μουσείο της Ιστορίας των Ανασκαφών της Ολυμπίας
Μέσα από εποπτικό και φωτογραφικό υλικό παρουσιάζεται η ιστορία των ανασκαφών του Ιερού της Ολυμπίας από το 1875 ως σήμερα. Πρόκειται για ένα πολυδάπανο έργο, από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει στη χώρα από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας.
Ξενοδοχείο των ΣΠΑΠ
Δίπλα στο παλιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται αυτό το εντυπωσιακό νεοκλασικό κτίσμα των αρχών του 20ού αιώνα που ξεκίνησε ως κτίριο της εταιρείας σιδηροδρόμων και αργότερα λειτούργησε ως πολυτελές ξενοδοχείο, που φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες. Εδώ εκτίθεται αποκατεστημένη η τοιχογραφία του Γιώργου Μαυροΐδη.
Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας
Σε απόσταση 25 χλμ. από την Αρχαία Ολυμπία, στο δρόμο προς Αμαλιάδα, βρίσκεται η Αρχαία Ήλιδα, η διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας. Επισκεφθείτε το νέο μουσείο, όπου από το 2004 εκτίθενται τα ευρήματα από τις ανασκαφές του αρχαιολογικού χώρου. Αγγεία, αγάλματα, επιτύμβιες στήλες, ειδώλια, χάλκινα σκεύη, όπλα και νομίσματα από την πρωτοελλαδική ως τη ρωμαϊκή εποχή κοσμούν τις αίθουσές του.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ