Ανδρίτσαινα

Τι να δείτε

Ναός Επικούρειου Απόλλωνα
Ένας από τους σημαντικότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας, αφιερωμένος στον Επικούρειο Απόλλωνα. Η ανέγερσή του τοποθετείται στο 420-400 π.Χ. και αρχιτέκτονάς του θεωρείται ο Ικτίνος, που εδώ κατόρθωσε να συνδυάσει πολλά αρχαϊκά χαρακτηριστικά, τα οποία επέβαλλε η συντηρητική θρησκευτική παράδοση των Αρκάδων, με τα νέα γνωρίσματα της κλασικής εποχής. Δυστυχώς η τέντα που σκεπάζει το μνημείο για λόγους συντήρησης αλλοιώνει αναμφισβήτητα τη μαγεία του χώρου.
Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας
Χρονολογείται στο 1840 και στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο, με σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο εκθετήριο σπανίων εκδόσεων που ξεπερνούν τις 40.000 τίτλους (Έλληνες κλασικοί συγγραφείς, Ιστορία, Γεωγραφία, Νομική, Ιατρική κ.ά.). Σε πολλά βιβλία υπάρχουν σημειώσεις, υπογραφές και βιβλιόσημα ή οικόσημα δουκών, βαρόνων κ.ά.
Λαογραφικό Μουσείο Ανδρίτσαινας
Στεγάζεται στο Αρχοντικό του Γεωργίου Κανελλοπούλου και περιλαμβάνει πάνω από 4.000 εκθέματα: από το μπαούλο του φιλικού Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου με τα διακριτικά Π.Α.1832 μέχρι τοπικές ενδυμασίες, σπάνια έγγραφα 18ου και 19ου αιώνα (προικοσύμφωνα, δημόσια έγγραφα κ.ά.), πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το 1850 και μετά, πίνακες ζωγραφικής και λιθογραφίες.
Νέδα
Το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας θα μαγέψει τους φυσιολάτρες. Αξίζει να κατεβείτε το χωματόδρομο (δύσκολος για συμβατικά αυτοκίνητα) που ξεκινά λίγο μετά την αρχαία Φιγαλεία (ακολουθήστε τις ταμπέλες από το χωριό Περιβόλια) και να περπατήσετε το μονοπάτι (ένα τέταρτο περίπου) ως τις δύο διαδοχικές λιμνούλες με τους καταρράκτες: το τοπίο είναι μαγευτικό.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ