Αμφίκλεια

Τι να δείτε

Μουσεία Άρτου και Επαγγελμάτων
Στεγάζονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας, στην κεντρική πλατεία. Στο Μουσείο Επαγγελμάτων θα βρείτε μια πλούσια συλλογή καθημερινών αντικειμένων του παρελθόντος (εργαλεία, σκεύη), ενώ στο Μουσείο Άρτου, μοναδικό στην Ελλάδα, θα μάθετε την ιστορία και τα είδη του ψωμιού, για την καλλιέργεια σιτηρών από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα και τους κύκλους παρασκευής του ψωμιού. Ο Λαογραφικός Σύλλογος Αμφίκλειας, που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο, διοργανώνει κάθε δύο χρόνια Έκθεση Ψωμιού.
Ιερά Μονή Δαδιού (μοναστήρι Παναγίας Γαυριώτισσας)
Βρίσκεται περίπου 6 χλμ. από την Αμφίκλεια, σε μια καταπράσινη ειδυλλιακή περιοχή. Κτίσμα του 18ου αιώνα, ανακαινισμένο το 1776, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία και τη ζωή της πόλης. Σήμερα λειτουργεί ως γυναικεία μονή.
Εκκλησάκι Αγίου Ιωάννη
Μεσαιωνικό και όμορφο ξωκλήσι, στο δρόμο προς Παρνασσό, 9 χλμ. από την Αμφίκλεια, δίπλα στις κατασκηνώσεις των προσκόπων.
Εκκλησία της Αγίας Ιερουσαλήμ
Στην είσοδο της χαράδρας του ρέματος Κεραμιδιού βρίσκεται η νέα Αγία Ιερουσαλήμ και πιο πάνω, μέσα σε σπηλιά, η παλιά εκκλησία της Αγίας Ιερουσαλήμ, χτισμένη τον 11ο αιώνα.
Αρχαία Ακρόπολη Αμφίκλειας
Βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού, στο χώρο του σημερινού κοιμητηρίου, και έχει καταπληκτική θέα.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ