Αλεξανδρούπολη - Έβρος

Τι να δείτε

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Παρότι η Αγγελική Γιαννακίδου δεν έχει καταγωγή από τη Θράκη, δημιούργησε και συντηρεί αυτό το μουσείο προκειμένου να συστήσει στον επισκέπτη το λαϊκό πολιτισμό και τα έθιμα της περιοχής. Στεγάζεται σε ένα υπέροχο αρχοντικό του 1899 και έχει ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον πωλητήριο κι ένα γουστόζικο καφέ.
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Στον Πλατανότοπο του ρέματος Μαΐστρου, 2 χλμ. έξω από την πόλη, σ’ ένα σύγχρονο κτίριο αρμονικά δεμένο με τον περιβάλλοντα χώρο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σας εισάγει στις γεωφυσικές ιδιαιτερότητες και τη βιοποικιλότητα της περιοχής του Έβρου.
Σπήλαιο Αγίων Θεοδώρων
Κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης, στα 10 χλμ. από την πόλη, χωμένος μέσα σ’ ένα βράχο, βρίσκεται ο ναός των Αγίων Θεοδώρων. Για να τον βρείτε θα πρέπει να εντοπίσετε το εικονοστάσι πάνω στο δρόμο και από εκεί να ακολουθήσετε το μονοπάτι με τα σκαλιά που σε 10 λεπτά σας φέρνει στη σιδερένια πόρτα της σπηλιάς. Οι τοιχογραφίες του είναι βυζαντινές και έχουν φιλοτεχνηθεί σε δύο φάσεις: η πρώτη με τη «μοναστική» τεχνοτροπία τον 11ο αιώνα και η δεύτερη στη λεγόμενη «μεταβατική εποχή» από το 12ο στο 13ο αιώνα.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ