Αιδηψός

Τι να δείτε

Ιαματικές πηγές - Νέο υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ
Στην περιοχή υπάρχουν περίπου 60 πηγές και τα θειούχα νερά τους έχουν θερμοκρασία από 34-71,2οC. Εκτός από το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ και τα ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια, ιαματικές πηγές αναβλύζουν από τη θάλασσα (όπως στο χώρο της δημοτικής πλαζ) ή χύνονται από ψηλά, ώστε να συνδυάσετε τη λουτροθεραπεία με το θαλασσινό μπάνιο. Τα νερά είναι κατάλληλα για ρευματικές παθήσεις, χρόνια οστεοαρθρίτιδα, σπονδυλαρθρίτιδα και άλλες νόσους του μυοσκελετικού συστήματος καθώς και για γυναικολογικές παθήσεις. Το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ διαθέτει 84 ατομικούς λουτήρες με σύστημα υδρομασάζ, εσωτερική πισίνα κινησιοθεραπείας και εξωτερική πισίνα με ιαματικό και θαλασσινό νερό, φυσικοθεραπευτήριο και αίθουσα γυμναστικής.
Ξενοδοχείο «Thermae Sylla Spa»
Το πιο εντυπωσιακό και όμορφο κτίριο στα Λουτρά της Αιδηψού, σε νεοκλασικό εκλεκτικιστικό ύφος, πετρόχτιστο, έχει τρεις ορόφους, με υπόγειο και σοφίτα, χάλκινη στέγη και έναν εντυπωσιακό πύργο στη μία γωνία. Χτίστηκε το 1896 και σήμερα στεγάζει το σύγχρονο πολυτελές ξενοδοχείο-spa. Έχει ανακηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.
Αρχαιολογική συλλογή
Στεγάζεται σε αίθουσα του υδροθεραπευτηρίου του ΕΟΤ και περιλαμβάνει ευρήματα από τα Γιάλτρα, τον Άγιο Νικόλαο και την Ιστιαία, από τους ελληνιστικούς και τους ρωμαϊκούς χρόνους.
Σπηλιά του Σύλλα
Θα τη βρείτε κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και το Παλιό Υδροθεραπευτήριο. Ο Πλούταρχος αναφέρει στο έργο του «Βίοι Παράλληλοι» ότι ο Ρωμαίος στρατηγός Σύλλας πήγε στην Αιδηψό για να θεραπεύσει την ποδάγρα του. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα που αποδεικνύουν ότι στις πηγές των Αγίων Αναργύρων πήγαιναν αυτοκράτορες και αξιωματούχοι τόσο από τη ρωμαϊκή όσο και από τη βυζαντινή περίοδο.
Ιερός Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου - Εκκλησία Αγίου Νικολάου
Βρίσκονται στο χωριό Αιδηψός. Ο μητροπολιτικός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου χτίστηκε το 1860, ενώ η εικόνα της Παναγίας χρονολογείται από το 1815. Μέχρι το 1872 η εικόνα φυλασσόταν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου που έχει χτιστεί πριν το 1800 και ήταν ο μητροπολιτικός ναός.
Ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής
Βρίσκεται σε ύψωμα πάνω από την Αιδηψό. Δίπλα από το ξωκλήσι θα δείτε τα ερείπια του μεσαιωνικού ενετικού πύργου όπου έμενε, σύμφωνα με την παράδοση, η κυρά της Λιχάδας και της Αιδηψού κατά τη φραγκοκρατία.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ