Αγόριανη

Τι να δείτε

Άγιοι Ανάργυροι
Εκκλησάκι του 19ου αιώνα, στη βάση του οποίου αναβλύζουν επτά βρύσες. Όταν ο καιρός είναι καλός, η τοποθεσία προσφέρεται για μια δροσερή ανάπαυλα κάτω από τα πλατάνια.
Η βελανιδιά του Σικελιανού
Οι ντόπιοι θα σας την αναφέρουν και ως «πουρνάρα». Θα τη βρείτε πλάι στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Εδώ καθόταν ο γνωστός λογοτέχνης Άγγελος Σικελιανός όταν έμενε στο χωριό, για να στοχάζεται απολαμβάνοντας τη θέα στον κάμπο της Γραβιάς.
Επτάστομος
Ο νοτιότερος παγετώνας της Ευρώπης, κρυμμένος σ’ ένα βάραθρο πάνω από την Αγόριανη, σε ελατόφυτο οροπέδιο στα 1.200 μ. Μπορούν να τον προσεγγίσουν βέβαια μόνο οι έμπειροι ορειβάτες και σπηλαιολόγοι, αλλά την άνοιξη αξίζει να αναζητήσετε στην περιοχή την ενδημική και σπάνια παιώνια του Παρνασσού με τα μελανοπόρφυρα άνθη.
Λαογραφικό Μουσείο Επταλόφου
Μια μικρή συλλογή που εστιάζει στη ζωή στο χωριό από τις αρχές του 20ού αιώνα, μέσα από φωτογραφίες, αγροτικά εργαλεία, αντικείμενα λαϊκής τέχνης και οικοτεχνίας, τοπικές φορεσιές αλλά και εργαλεία από παλιά επαγγέλματα (του υλοτόμου, του τσαγκάρη, του βαρελοποιού, του σαγματοποιού κ.ά.).
Αρχαίο φρούριο Λιλαίας
Έξω από τη Λιλαία (Κάτω Αγόριανη) σώζονται ερείπια αρχαίου φρουρίου.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ