Ιεράπετρα

Γαστρονομία - τοπικά προϊόντα

 Τα ιεραπετρίτικα καλτσούνια με γλυκιά φρέσκια μυζήθρα αρωματισμένα φύλλα νερατζιάς, τα «κουμπανάκια», δηλαδή, λουκουμάδες με προζύμι, και σουσάμι, οι ομαθιές (ένα είδος λουκάνικου όπου το έντερο γεμίζεται με ρύζι, μυρωδικά και ψιλοκομμένο συκώτι), τα ραφιόλια (χορτοπιτάκια), τα σαλιγκάρια με χόνδρο κι οι μυζηθρόπιτες είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά πιάτα της Ιεραπετρίτικης κουζίνας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ρακάδικα της Ιεράπετρας, πολύ διαφορετικά από τα υπόλοιπα μέρη της Κρήτης, αφού το πρώτο καραφάκι έρχεται με 4 –5 μεζεδάκια που δεν χρεώνονται.

Ταξίδια για κάθε στυλ