Ιεράπετρα

Παραλίες

 Πολλές και υπέροχες, κάποιες οργανωμένες, οι περισσότερες ανοργάνωτες με βασικό χαρακτηριστικό την πλατιά άμμο και τα πεντακάθαρα νερά. Μεγάλο πλεονέκτημα πως ακόμα και το Δεκαπενταύγουστο, μπορεί να βρει κάποιος ερημικές γωνιές.

Γαϊδουρονήσι ή Χρυσή (8 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας). Ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης και μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας. χρυσές αστραφτερές παραλίες από τα πάμπολλα σπασμένα κοχύλια, ένα κεδρόδασος, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά.


Μέσα στην Ιεράπετρα:


Η δημοτική πλαζ «Ανατολική Παραλία του Αγίου Αντρέα» πλήρως οργανωμένη, συνδυάζει άμμο και βράχια. , μια από τις 3 παραλίες που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Είναι δημοτική πλαζ, πλήρως οργανωμένη, με συνδυασμό άμμου και βραχωδών ακτών, ενώ προσφέρει όλες τις παροχές που μπορεί να θελήσετε.


Η «Νότια παραλία» δίπλα στο φρούριο Καλές, οργανωμένη με πολλά water-sports, (καταδύσεις, windsurfing,beach-volley,paint-ball) αλλά και καφετέριες και μεζεδοπωλεία.
Η πολυσύχναστη
«Δυτική παραλία» με ψιλή άμμο και καταγάλανα νερά.Στα ανατολικά της Ιεράπετρας:
Κουτσουνάρι (5χλμ.) Με ψιλή άμμο και σχετικά ρηχά βαθυγάλαζα νερά και αρκετά δέντρα για σκιά. Δεν είναι πλήρως οργανωμένη αλλά σε ορισμένα σημεία υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες Είναι μια μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο και σχετικά ρηχά νερά. Δεν είναι πλήρως οργανωμένη, κάτι που σημαίνει ότι θα βρείτε ένα μεγάλο κομμάτι που δεν έχει καθόλου ομπρέλες και ξαπλώστρες, υπάρχουν όμως αρκετά δέντρα που προσφέρουν σκιά στους λουόμενους.


Μεγάλη παραλία (7 χλμ.) Η ωραιότερη παραλία της Ιεράπετρας, συνέχεια της παραλίας στο Κουκουνάρι και μια από τις ωραιότερες της Ελλάδας με λεπτή άμμο, λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες σε ένα σημείο, αρμυρίκια για σκιά και δύο ωραίες ταβερνούλες.


Φέρμα, (8 χλμ.) Ημιοργανωμένη παραλία με ένα μικρό όρμο που περιβάλλεται από πανέμορφο τοπίο.


Αγία Φωτιά (10 χλμ.) Πολυσύχναστη παραλία σε ορμίσκο με ψιλή άμμο και υπέροχο τοπίο με πλατάνια και καλαμιώνες. Θα βρείτε ένα πολύ καλό beach bar, ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες


Δυτικά της Ιεράπετρας


Καλαμάκι (6 χλμ.) Ήσυχη, αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα νερά.


Μύρτος (10 χλμ) Η ωραιότερη παραλία της περιοχής με βοτσαλάκι, γαλαζοπράσινα νερά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ. Πλήρως οργανωμένη, προσελκύει πολλούς τουρίστες παραμένοντας όμως σχετικά ήσυχη.

Ταξίδια για κάθε στυλ