Ιεράπετρα

Εκδρομές

Νησάκι Χρυσή (Γαϊδουρονήσι) στα νότια της Ιεράπετρας (απέχει 8 ναυτικά μίλια). Παραδεισένια κατάλευκη αστραφτερή άμμουδιά, κεδρόδασος από πίσω και  κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά.  Το κάμπινγκ, η μόνιμη διαμονή και η συλλογή κοχυλιών δεν επιτρέπεται –αν και μεγάλο μέρος της ρόδινης άμμου, αποτέλεσμα των άπειρων σπασμένων κοχυλιών έχει εξαφανισθεί ήδη από την δραστηριότητα των επισκεπτών. Το νησί είναι ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας τοπίων φυσικού κάλους NATURA 2000 και μπορείτε να το επισκεπτόσαστε καθημερινά από τα μέσα Μαίου μέχρι και το τέλος του Σεπτεμβρίου, φεύγοντας από το λιμάνι της Ιεράπετρας με πλοίο –το ταξίδι διαρκεί μια ώρα και η παραμονή 4 –5 ώρες.

Θεριόσπηλιο Εντυπωσιακό σπήλαιο με σταλαγμίτες, κοντά στο χωριό Καβούσι.


Η τεχνητή λίμνη στα Μπραμιανά προήλθε από την κατασκευή φράγματος και έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο υδροβιότοπο της Κρήτης ενώ  τριγύρω έχει δημιουργηθεί ένα τοπίο μοναδικού κάλλους. Έχει χαρακτηρισθεί ως Εθνικός Δρυμός και  είναι προστατευόμενη περιοχή.Το πευκόδασος Σελάκανο, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πλούσια της Μεσογείου και ένα από τα λίγα οικοσυστήματα της Κρήτης που διατηρούνται ανέπαφα . .Το Φαράγγι του Χα  από τα πιο άγρια της χώρας, είναι προσβάσιμο μόνο από ειδικευμένους καταρριχητές. Το όνομά του εικάζεται πως προέρχεται από το ρήμα «χάσκω» που σημαίνει ανοίγω.  Ο οικισμός Μοναστηράκι προσφέρει τη δυνατότητα για μια καλή ματιά στο απλησίαστο φαράγγι. 


Φαράγγι της Σαρακίνας
Κοντά στο χωριό των Μύθων, 20 χιλ. από την Ιεράπετρα, αρχίζει το φαράγγι  ης Σαρακίνας (οι ντόπιοι το λένε Φαράγγι του Σαραντάπηχου)

Το Φαράγγι του Χαυγά κοντά στο χωριό Καλαμαύκα σε υψόμετρο 480 μ. με την εξωτική ομορφιά και τα πεύκα μπονσάι στις σχισμές των βράχων  έχει εύκολη και ξεκούραστη πρόσβαση. Απόλυτο αξιοθέατο τα πεύκα μπονσάι στις σχισμές των βράχων. 


Το Φαράγγι του Μέσονα διασχίζει το πιο εντυπωσιακό κομμάτι των Σητειακών βουνών μέσα από μια απίστευτη διαδρομή (4 χλμ.) για να καταλήξει στο χωριό Κερατόκαμπος του Δήμου Βιάννου, ξεκινώντας από το χωριό Καβούσι και ακολουθώντας το δρόμο προς τις αρχαιολογικές ανασκαφές. 

 Το χωριό του Αγίου Ιωάννη, λίγο παραπάνω από το χωριό Κουτσουνάρι. Σχεδόν εγκαταλελειμμένο, με μυστηριακή ατμόσφαιρα και αρκετά σπίτια αγορασμένα από τους Ιταλούς και ανακαινισμένα, με φοβερή θέα στο Λιβυκό και απόλυτη ησυχία στα στενά δρομάκια.

Ταξίδια για κάθε στυλ