banner
banner

Αλεξανδρούπολη - Έβρος

Γαστρονομία - τοπικά προϊόντα

Η λαχανιά (ζυγούρι ή μοσχάρι μαγειρεμένο με λάχανα, ντοματάκια και κόκκινη καυτερή πιπεριά), ο τζιγεροσαρμάς (ρύζι, συκωτάκια αρνίσια, αντεράκια, κρεμμυδάκια και μυρωδικά τυλιγμένα σε αρνίσια σκέπη – μαγειρεύεται συνήθως το Πάσχα) και ο καβουρμάς (βρασμένα κομμάτια κρέατος πηγμένα με το ζωμό τους και έξτρα καρυκεύματα) σκέτος ή με αβγά είναι οι πιο φημισμένες από τις λιχουδιές της περιοχής. Αν σε κάποιο εστιατόριο βρείτε βάτο τηγανητό (ψάρι που μοιάζει με σαλάχι) δοκιμάστε τον οπωσδήποτε με σκορδαλιά.

banner
banner
Ταξίδια για κάθε στυλ