Μαδέρα - Αξιοθέατα

Καθεδρικός Se
Χτισμένος στο Φουνσάλ στις αρχές του 1.500 μ.Χ., απλός στην πρόσοψη και με γοτθική είσοδο, ο καθεδρικός ναός είναι στολισμένος με έργα φλαμανδικής τέχνης και μια ξυλόγλυπτη οροφή από κέδρο, ελεφαντόδοντο και χρυσό.

Mercado dos Lavradores
Η σημαντικότερη αγορά του Φουνσάλ, στην ιστορική περιοχή Santa Maria, στεγάζεται σε ένα κτίριο που συνδυάζει το αρ ντεκό με το μοντερνισμό. Μια βόλτα στους πάγκους όπου πωλούνται τοπικά προϊόντα είναι αναμφισβήτητα φολκλόρ εμπειρία.

Museu de Arte Sacra
Το Μουσείο Ιερής Τέχνης βρίσκεται στη Rua do Bispo, σε ένα χώρο που λειτουργούσε παλιότερα ως Δικαστήριο Επισκόπων. Highlights του οι πολύτιμοι ξύλινοι πίνακες της φλαμανδικής σχολής και ο επιχρυσωμένος ασημένιος σταυρός, δωρεά του Πορτογάλου βασιλιά Μανουέλ Ι.

Τροπικοί κήποι του Monte Palace
Με το τελεφερίκ θα φτάσετε στο παλάτι Monte με τους υπέροχους κήπους. Σε 70.000 τ.μ. θα συναντήσετε λίμνες με άγριους κύκνους από την Ισλανδία και τη Σκανδιναβία και ψάρια koi, αζαλέες και ορχιδέες από τα Ιμαλάια, θάμνους φοινικιάς που επιβίωσαν από τη Μεσοζωική εποχή, παγώνια από το Belem της Λισαβόνας και πολλά άλλα. Το μουσείο εκθέτει στη συλλογή του γλυπτά από τη μαύρη ήπειρο αλλά και σπάνια ορυκτά από όλον τον κόσμο (www.montepalace.com ).

Μουσείο του Ινστιτούτου Κρασιού
Μια πλήρης προσέγγιση στο διάσημο κρασί των αμπελώνων της Μαδέρα, στην ιστορία, στις μεθόδους παραγωγής, τις εξαγωγικές δραστηριότητες, την αποθήκευσή του κ.λπ.

Μουσείο Φάλαινας
Η Μαδέρα είχε παράδοση πολλών δεκαετιών στο κυνήγι της φάλαινας. Αν και από το 1982 απαγορεύεται επίσημα η αλιεία της, εδώ θα βρείτε αρχειακό υλικό και φωτογραφίες, όπως επίσης κι ένα ομοίωμα φάλαινας σε φυσικό μέγεθος αλλά και μια παραδοσιακή βάρκα αλιείας (www.museudabaleia.org ).