Σίκινος - Παραλίες

Αλοπρόνοια
Βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι και είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Ενδείκνυται για οικογένειες καθώς διαθέτει αμμουδιά, ρηχά νερά, δέντρα και ομπρέλες. Οι παρακείμενες ταβέρνες σερβίρουν καλό φαγητό και τα μπαρ θα σας κρατήσουν για ποτό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Άγιος Παντελεήμονας
Κινηθείτε νότια της Αλοπρόνοιας για να βρείτε αυτή τη μικρή παραλία. Η διαμπερής σπηλιά θα σας εξασφαλίσει προστασία από τον ήλιο. Καλό είναι να έχετε πάρει μαζί σας τα απαραίτητα γιατί δεν υπάρχει κάποιο μαγαζί σε κοντινή απόσταση.

Άγιος Γεώργιος
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη παραλία της Σικίνου και η πρόσβαση γίνεται είτε με αυτοκίνητο είτε με καϊκάκι. Η άμμος και η σκιά κάτω από τα αρμυρίκια θα σας προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης, ενώ στο κοντινό ταβερνάκι μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Διαλισκάρι
Βρίσκεται βόρεια της Αλοπρόνοιας, διαθέτει άμμο και αρμυρίκια αλλά τίποτε άλλο, οπότε φέρτε μαζί σας νερό και κάτι να τσιμπήσετε.

Σαντοριναίικα
Αυτή η μικρή παραλία βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού και προσεγγίζεται μόνο μέσω μονοπατιού. Στο μικρό οίκημα που θα δείτε φόρτωναν τα σαντορινιά καΐκια με εμπορεύματα από τη Σίκινο.

Αϊ-Γιάννης
Προσβάσιμη μόνο από το δύσβατο μονοπάτι που ξεκινά από την Επισκοπή. Αν και πολύ μικρή, κρύβει ένα μεγάλο μυστικό: ένα πηγάδι με πόσιμο νερό!

Μάλτας
Αμμουδερή παραλία στη βορειοανατολική άκρη του νησιού. Προσεγγίζεται με μονοπάτι από το Κάστρο –θα χρειαστείτε δύο ώρες πεζοπορία και αρκετή υπομονή– ή πιο εύκολα με καΐκι.