Κάρπαθος - Αξιοθέατα

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρπάθου
Θαυμάστε το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο του Επαρχείου (από την εποχή της Ιταλοκρατίας) στα Πηγάδια, με τις υπέροχες καμάρες, που φιγουράρει στο αριστερό άκρο του λιμανιού. Εδώ λειτουργεί κέντρο ενημέρωσης για την προστασία της μεσογειακής φώκιας αλλά και το μουσείο με εκθέματα από τα Προϊστορικά και τα Ιστορικά χρόνια, από παλαιοχριστιανικές βασιλικές και οικισμούς του νησιού καθώς και με ιστορικά στοιχεία για την πειρατεία κ.ά.

Παλαιόκαστρο
Στην αρχαιότερη τοποθεσία του νησιού, την Αρκάσα, δεσπόζει ο λόφος του Παλαιοκάστρου. Φωτογραφίστε τα ερείπια της αρχαίας πόλης και κατευθυνθείτε στις υπώρειες του όρους για να δείτε ό,τι έχει απομείνει από την παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Σοφίας (από τον 5ο αιώνα) με τα έξοχα ψηφιδωτά δάπεδα και τις μαρμάρινες κολόνες στο περιστύλιό της.

Ανεμόμυλοι
Εκτός από υπέροχο χωριό, η Όλυμπος διαθέτει και το πιο πολυ-φωτογραφημένο μέρος. Οι ανεμόμυλοι, στοιχισμένοι σε ευθεία γραμμή, σίγουρα θα σας προκαλέσουν να πείτε: «Θέλω μια φωτογραφία εδώ!»

Λαογραφικό Μουσείο Όθου
Πρόκειται για χωριό-αξιοθέατο, καθώς σε υψόμετρο 510 μ. στήνονται εικόνες απείρου κάλλους, με τα σύννεφα να είναι τόσο χαμηλά που θα νιώσετε πως μπορείτε να τα αγγίξετε! Το μουσείο αναπαριστά παραδοσιακό σπίτι του νησιού με τα υφαντά, τα κεντήματα και τον ξυλόγλυπτο σουφά του.