Νights Out

Επιστρέφουμε σε αγαπημένες μπάρες – ούτως ή άλλως η φετινή σεζόν βρίσκει τα περισσότερα clubs στη… θέση τους. Ωστόσο, τσεκάρουμε ταυτόχρονα και τις νέες μεγάλες αφίξεις. Υπάρχουν κι αυτές, κυρίως στην παραλιακή, όπου τα μεγέθη του clubbing είναι πάντα μεγάλα. Και μετά ξαναγυρίζουμε στα «υπόλοιπα Αθηνών», δηλαδή στο κέντρο, το Γκάζι και άλλα τέτοια μικρά αστικά χωριά του καλοκαιρινού μας night out...

Νights Out

Επιστρέφουμε σε αγαπημένες μπάρες – ούτως ή άλλως η φετινή σεζόν βρίσκει τα περισσότερα clubs στη… θέση τους. Ωστόσο, τσεκάρουμε ταυτόχρονα και τις νέες μεγάλες αφίξεις. Υπάρχουν κι αυτές, κυρίως στην παραλιακή, όπου τα μεγέθη του clubbing είναι πάντα μεγάλα. Και μετά ξαναγυρίζουμε στα «υπόλοιπα Αθηνών», δηλαδή στο κέντρο, το Γκάζι και άλλα τέτοια μικρά αστικά χωριά του καλοκαιρινού μας night out...

Οι νέες αφίξεις

Νights Out - εικόνα 1
Aκρωτήρι - Boutique

Ίσως η κρίση στον κόσµο της πίστας και της διασκέδασης µετά ρίψης γαριφάλων είναι τελικά σοβαρότερη από ό,τι εκείνη στα clubs, γι' αυτό και η µεγαλύτερη άφιξη στην παραλιακή φέτος έγινε στον extra large χώρο "Αστέρια Γλυφάδας", όπου τραγουδούσε πέρυσι ο Κιάµος. Έτσι, λοιπόν, το Messiah (όπως λέγεται πλέον) µετατράπηκε σε εντυπωσιακών διαστάσεων club, µε πολλά διαφορετικά parties, και µάλιστα -σηµαντικό αυτό- µε ελεύθερη είσοδο: από '80s-'90s (Δευτέρες) και r&b (Τρίτες) µέχρι house (Πέµπτες) κι ελληνικά (Κυριακές). Το στήσιµο του χώρου είναι συναυλιακό, πράγµα που σηµαίνει ότι όλο και κάποιο live µπορεί να πετύχετε. Νέο brand διασκέδασης είναι, επίσης, το club Wynn, το οποίο άνοιξε από την οµάδα του "Boutique" στον open air χώρο όπου άφησε εποχή το "Privilege". Το πρόγραµµα του club είναι mainstream, όµως, µπολιάζεται και µε θεµατικά ελληνικά parties (Τετάρτες) και r&b events (Κυριακές). Ακριβώς δίπλα, το club Vega κατέβηκε για πρώτη φορά από του Ψυρρή στον open air χώρο της παραλιακής, συγκεντρώνοντας την προσοχή της mainstream πιτσιρικαρίας. Την παρθενική του εµφάνιση στην παραλία έκανε και το club W Poolside Dreams, το οποίο µετακόµισε από την οδό Κανάρη του Κολωνακίου στο πολύ µεγαλύτερο "Cataralla" της Γλυφάδας. Τον άξιζε αυτόν το χώρο, άλλωστε - όλες τις βραδιές είναι από γεµάτο έως… πήχτρα, ενώ την ίδια κατάσταση θέλουν να φτιάξουν και οι DJs Viton και CJ Jeff, οι οποίοι ξεκίνησαν τα απογευµατινά κυριακάτικα parties µε dance µουσικές γύρω από την εικοσιπεντάρα πισίνα.

Δύο καινούργια all day spots έκαναν επίσης την εµφάνισή τους: το πρώτο βρίσκεται στην παραλία του Αλίµου, στη θέση του παλιού "Ble". Το όνοµα αυτού είναι Tantra Beach και συχνά κάνει beach parties µε DJ sets και συναυλίες. Συµπληρωµατικά, το παρακείµενο Cabana συνδυάζει φαγητό, καφέ και ποτό µε φόντο το απέραντο γαλάζιο. Κι όταν νυχτώσει, όλο και κάποιον celebrity µπορεί να πετύχετε στα decks. Επιπλέον, το κλασικό Βο της Βάρκιζας έριξε τους τόνους του clubbing και µαζί µε την οµάδα του club "Room" έφτιαξε το Sea 'n' City, έναν all day προορισµό, που όχι µόνο δεν θα σας "ρίξει πόρτα" αν εµφανιστείτε κατά το απογευµατάκι µε το µαγιό, αλλά θα σας δώσει και ξαπλώστρα για να είστε πιο άνετοι!

Οι σταθερές αξίες

Νights Out - εικόνα 2
W club

Ξεκινώντας από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και φτάνοντας µέχρι τη Βάρκιζα, πολλά από τα κλασικά summer spots είναι και πάλι µαζί µας. Η διαδροµή κρύβει όχι µόνο τους γνωστούς προορισµούς αλλά και διάφορα χαλαρά σηµεία: για νωρίς, προτού αρχίσουν κι αυτά να ανταγωνίζονται µεταξύ τους σε ένταση ήχου, είναι τα bars του Μικρολίµανου (mainstream θα ακούσετε σε οποιοδήποτε caf?-bar της περαντζάδας, αλλά το "Action Folie" έχει την πιο ιδιαίτερη jazz-funk πρόταση της περιοχής). Μιλώντας για clubs, πάντως, εκείνο που δεσπόζει στην περιοχή είναι το Shisha, το οποίο µετακοµίζει -όπως κάθε χρόνο- πίσω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να εντυπωσιάσει µε τα χορευτικά shows της πολυµελούς του χορευτικής οµάδας και τα θεµατικά parties του, π.χ. τα r&b της οµάδας Deluxe (Πέµπτες) και οι ελληνικές βραδιές µετά συναυλίας (Κυριακές).

Στην αµµουδερή παραλία των Λουτρών Αλίµου βρίσκεται το κλασικό Ammos Beach, ένα από τα πιο χαλαρά clubs της παραλιακής, όπου φέτος, εκτός από dance parties µε γνωστούς DJs της αθηναϊκής και όχι µόνο σκηνής, γίνονται και '80s-'90s θεµατικές βραδιές (Παρασκευές), r&b parties (Τετάρτες), και live από Έλληνες καλλιτέχνες (Πέµπτες). Ωστόσο, αν η διάθεση το επιβάλλει, τότε ακόµη και το άραγµα στις σεζλόνγκ και τις καρέκλες σκηνοθέτη στην άµµο µια χαρά είναι! Στον Άγιο Κοσµά, το Ακρωτήρι - Boutique παραµένει το κραταιό club όχι µόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της παραλιακής, καθώς δίνουν εκεί άρρητο ραντεβού µοντέλα και celebrities - ούτε µιληµένοι να ήταν. Τα parties του, άλλωστε (house τις Τρίτες και r&b τις Τετάρτες), έχουν φανατικό crowd και χορευτικά shows που παγιδεύουν το βλέµµα. Το Candy Bar, πάλι, µεγάλωσε φέτος, αφού επεκτάθηκε και στον διπλανό κλειστό χώρο (ex-"Faces") έτσι ώστε να µπορεί να κάνει parties βρέξει χιονίσει - λέµε τώρα. Βέβαια το καλύτερο spot εξακολουθεί να είναι η πισίνα του, όπου οι µικρότεροι δεν το έχουν σε τίποτα να βουτήξουν κατά τη διάρκεια κάποιου καλού dance event - όπως εκείνα της Κυριακής, µε γνωστούς Έλληνες και ξένους DJs. Τώρα, στο Balux η mainstream διασκέδαση περιµετρικά της πισίνας καλά κρατεί, ενώ τις Πέµπτες έρχονται συχνά γνωστοί guest DJs από το εξωτερικό για να συµµετάσχουν στα house parties.

Νights Out - εικόνα 3
Baba Au Rum

Με την πυξίδα να δείχνει νοτιοανατολικά, φτάνετε στη Βούλα, όπου φέτος λειτουργεί και πάλι το Dekko, όχι µόνο µε δυνατά mainstream parties, όπως το Sexy Sparkle της Τετάρτης, αλλά και µε latin µαθήµατα (Τρίτες) κι ελληνικές βραδιές (Πέµπτες). Φτάνοντας στη Βάρκιζα, υπάρχουν ακόµη δύο κλασικά summer clubs: το Island, ένα premium spot που συνδυάζει την πανέµορφη θέα στη θάλασσα µε τη δηµιουργική κουζίνα αξιώσεων, το sushi, το κεφάτο soundtrack και τον όµορφο κόσµο, και το Vinilio, το οποίο µετακόµισε -όπως κάθε καλοκαίρι- στο αµφιθεατρικό "Riba's", µε την κλασική discotheque συνταγή να διατηρείται στο ακέραιο. Τέλος, το Mojito Bay κλείνει νοερά -και χαλαρά- τη διαδροµή του clubber στην παραλιακή: πρόκειται για έναν all day πολυχώρο, ο οποίος προσφέρει φαγητό, summer sports, ηλιοθεραπεία και -αν προκύψει, όπως συµβαίνει κάθε Κυριακή µεσηµέρι- ωραία house parties γύρω από το beach bar. Σημειώστε επίσης τα R&B parties της ομάδας Magna κάθε Σάββατο μεσημέρι, αλλά και τα εντυπωσιακά latin parties κάθε Τετάρτη βράδυ.

Αν, βέβαια, ο δρόµος σάς οδηγήσει στη Νέα Μάκρη, υπάρχουν πάντα δύο δηµοφιλέστατοι προορισµοί για clubbing: ο πρώτος είναι το καλοκαιρινό Kalua, που φέτος επέστρεψε µε νησιώτικη allure, και ο δεύτερος το κλασικό πλέον "Prova" -φέτος το λένε Virgin Prova- που γκρουβάρει µε mainstream επιλογές από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Μιλώντας, ωστόσο, για µακρινούς προορισµούς, µια εκδροµή στο club Αtlantis του Ωρωπού µπορεί να αποδειχτεί ολοκληρωµένη πρόταση εκδροµής και διασκέδασης: πρόκειται για µια πραγµατική funland, µε το εστιατόριο να κάνει συναυλίες και να διοργανώνει θεµατικούς multi ethnic µπουφέδες (κάθε Τετάρτη) και το club (η σκηνογραφία του οποίου θυµίζει έντονα την ατµόσφαιρα παραδοσιακού ισπανικού χωριού) να φιλοξενεί κεφάτα mainstream parties.

Aυλές, ταράτσες και καβάτζες… mini αποδράσεις στο κέντρο

Νights Out - εικόνα 4
Mojo

Gasoline Αν και µόλις ένα βήµα από την Πλατεία Γκαζιού, λέει "όχι" στο mainstream και γκρουβάρει funk-οειδώς. Τώρα πια το κάνει και υπαίθρια στην παρακείµενη αυλή µε τις όµορφες ασβεστωµένες αιγαιοπελαγίτικες πεζούλες.

Nataraja Νέα άφιξη στο "ψηλό παιχνίδι" του Γκαζιού, η ταράτσα του "Nataraja" (πρώην "Scandalo") που µας θυµίζει νησί, µας ιντριγκάρει τόσο µε την ανάλαφρη αύρα της όσο και µε τη freestyle και ηλεκτρονική µουσική της άποψη. Cafe Del Arte Αρτίστικο στέκι σε µία από τις πιο… κέντρο απόκεντρο πλατείες της πόλης, την πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι. Μην καθίσετε µόνο στα τραπεζάκια της πλατείας κάτω από το κουκούλι-αλεξίπτωτο, µέσα υπάρχει πάντα µια νέα εικαστική έκθεση για να χαζέψετε. TAF Πολυχώρος µε αµείωτο hype και αγάπη για τις jazz, soul και funk µουσικές. Στο αίθριο, στο κέντρο µιας παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς στο Μοναστηράκι, βρίσκονται το bar και τα τραπεζάκια του, ενώ στα γύρω σπιτάκια φιλοξενούνται εικαστικές εκθέσεις. Why Sleep? Μπορεί η πρόσοψή του να ευθυγραµµίζεται µε την πιο ζωηρή γωνιά του Γκαζιού (τέρµα Βουτάδων), όµως, αν περάσετε το κατώφλι του, θα βρείτε έναν κήπο µε ωραίες design πινελιές και φροντισµένες house µουσικές. Mojo Αυτή η µουσική αυλή στα Ιλίσια είναι ένα καταφύγιο για χαλαρές µεταµεσονύχτιες κουβέντες και ποτάκι, είτε στα τραπεζάκια µε τις καρέκλες σκηνοθέτη είτε στα όρθια stands στα κιούπια. Hive Θέα από µια ταράτσα που βλέπει την πλατεία να βουλιάζει - και µάλιστα σε ένα από τα πιο κοµβικά σηµεία του Γκαζιού, Τριπτολέµου και Βουτάδων γωνία. Εδώ δοκιµάζετε ελαφριές γεύσεις και παραγγέλνετε ποτό από το υπαίθριο bar, χαζεύοντας την κίνηση αφ' υψηλού. Sub Καλλιτεχνικό all day στέκι, σε place to be spot του Νέου Κόσµου, µε χαρούµενες mainstream µουσικές και εικαστικό φόντο τα κλασικά ενσταντανέ του ελληνικού κινηµατογράφου. Code Ένα εύθυµο στέκι στην καρδιά της περαντζάδας της Τριπτολέµου, µε υπαίθριο εξωτερικό bar ανάµεσα στα φυτά. Τα καλοφτιαγµένα cocktails και το άραγµα στα ξύλινα decks δίνουν την αίσθηση της προβλήτας. Οι funny και funky mainstream ήχοι καλά κρατούν. Higgs Ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσετε ή να τελειώσετε τη βόλτα στο Εµπορικό Τρίγωνο, µε πολυσυλλεκτική µουσική άποψη. Ατελείωτες κουβέντες της αθηναϊκής αλτερνατίβας στον πεζόδροµο, µε φόντο την ήσυχη Πλατεία Κοτζιά.

Αναζητώντας το τέλειο cocktail

Νights Out - εικόνα 5
Why Sleep?

Σύµφωνοι, τα καλά cocktail ήταν και είναι -κυρίως- προνόµιο των απροσπέλαστων από το µεγάλο πόπολο της νύχτας premium bar-restaurants, ενώ τα περισσότερα clubs δεν µπαίνουν καν στον κόπο να επενδύσουν χρόνο και µεράκι σε δηµιουργικές γευστικές µείξεις. Αυτό δεν ισχύει ασφαλώς για το Baraonda, που συνεχίζει το "cocktail revolution" του χάρη στις δηµιουργίες του Αχιλλέα Καραουλάνη, ο οποίος έχει εκπαιδεύσει καλά τα οµορφόπαιδα των bars. Εξαιρετικά cocktails βρίσκετε και στο "Island" - µάλιστα, φέτος παρουσίασε µια ανανεωµένη λίστα από τον mixologist Θοδωρή Βερεµή. Το ίδιο ισχύει και για το prive stage του µεγαλύτερου -και πιο επιτυχηµένου- club του downtown, του Villa Mercedes, όπου ετοιµάζει cocktails ο Ντίνος Παπαρίζος, ενώ σταθερές αξίες παραµένουν και το Galaxy Bar στην κορυφή του "Hilton", µε κλασικά και "προχώ" cocktails από την οµάδα των bartenders του αλλά και το Pere Ubu της Γλυφάδας µε τον βραβευµένο Γιάννη Πετρή στα ηνία.

Εν τω µεταξύ, οι κλασικές µικρές µπάρες βάζουν τα δυνατά τους για να ξεπεράσουν το straight χαρακτήρα τους. Στον πεζόδροµο της Κλειτίου το bar Baba Au Rum αλλάζει τα δεδοµένα και ανεβάζει τον πήχη για όλα τα street bars της πόλης. Πολύ σοβαρές προσπάθειες κάνουν πλέον και οι bartenders στα "Gasoline", Mataroa και Grand Dame στο Γκάζι, στο "Higgs" της Πλατείας Κοτζιά (must το Lychee Daiquiri), στο λιλιπούτειο Μελάκι της Πλάκας, ενώ το jazz στέκι Bacaro έχει παρουσιάσει µια εξαιρετική λίστα. Δοκιµάστε, το ginger mojito τους και θα µας θυµηθείτε.

Το mixtape του καλοκαιριού

Οι DJs της παραλιακής επιλέγουν από ένα τραγούδι για το φετινό καλοκαίρι.

Πάρης Γκαγκαδέλης (τις Δευτέρες στο club «Messiah») Stromae «Alors on danse» DJ Jojo (τις Πέμπτες στο «Balux») Yasmeen «Gone»

Γιάννης Γεροντάκης (τις Πέμπτες στο «W Poolside Dreams») Pedro Casanova «Selfish Love» (Gregor Salto remix)

Paolo Savvas (μέλος της ομάδας των resident DJs του «Ακρωτήρι - Boutique») Nicko «Last Summer» Μιχάλης Τσαουσόπουλος (τις Πέμπτες στο «Candy Bar») Candi Staton «The Wilder Side of Me» Γιώργος Καρακωνσταντόγλου (resident DJ του «Island») Dennis Ferrer «Hey Hey» DJ Silence (resident DJ του Shut The Fuck Up party, τις Κυριακές στο «Dekko») Bob Sinclair feat. Shaggy & Sahara «I Wanna»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
17/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.

Η Modus & Amplio ανακοινώνει τη συνεργασία της με το ανανεωμένο "Bratsera Hotel"

Το "Bratsera" εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με ανανεωμένο λογότυπο, νέα ιστοσελίδα και ένα καινούριο γαστρονομικό concept με την υπογραφή δύο κορυφαίων Ελλήνων Chef.

Πώς θα είναι φέτος τα καλοκαιρινά ταξίδια στην Ευρώπη; Σύμφωνα με το "Conde Nast Traveler" όχι και πολύ αισιόδοξα για την Ελλάδα και τη Μεσόγειο

Η κλιματική αλλαγή και ο υπερτουρισμός αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε το καλοκαίρι, θέτοντας νέα δεδομένα και ως προς τη βιωσιμότητα.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στη Μακεδονία

Έθιμα με ρίζες πίσω στο χρόνο και φύση στον υπερθετικό.