Sani Gourmet ’10

Women only, τουλάχιστον στο επίπεδο των προσκεκλημένων σεφ, είναι φέτος το γαστρονομικό φεστιβάλ του «Sani Resort», το οποίο από τις 14 μέχρι τις 23 Μαΐου αναμένεται να αποτελέσει –όπως και κάθε χρόνο– σοβαρό λόγο για gourmet trip-πρόβα καλοκαιριού στη Χαλκιδική.

Sani Gourmet ’10

Women only, τουλάχιστον στο επίπεδο των προσκεκλημένων σεφ, είναι φέτος το γαστρονομικό φεστιβάλ του «Sani Resort», το οποίο από τις 14 μέχρι τις 23 Μαΐου αναμένεται να αποτελέσει –όπως και κάθε χρόνο– σοβαρό λόγο για gourmet trip-πρόβα καλοκαιριού στη Χαλκιδική.

Sani Gourmet ’10 - εικόνα 1

Μια χαλαρή εβδομάδα αφιερωμένη στην ύψιστη ομορφιά της γεύσης και μια ευκαιρία να απολαύσουμε το «Sani Resort», προτού ακόμη η βαβούρα του καλοκαιριού σπάσει αυτήν την αίσθηση αποκλειστικότητας που σου χαρίζει το μέρος στα μέσα Μαΐου. Αυτό είναι το Sani Gourmet ’10, ένα φεστιβάλ που στην πεντάχρονη πορεία του έχει γίνει σημείο αναφοράς και συνάντησης για τους φίλους του υψηλού γαστρονομικού τουρισμού. Στα χρόνια που λειτουργεί έχει καταφέρει να σφυρηλατήσει μικρές αγαπημένες συνήθειες που του δίνουν ατμόσφαιρα casual… επισημότητας, όπως για παράδειγμα το κοκτέιλ πάρτι, το οποίο σημαίνει και την έναρξη του γαστρονομικού φεστιβάλ και γίνεται συνήθως στο «Sea You Up» την πρώτη ημέρα –πάντα μεσημέρι– υπό τους ήχους του σαξόφωνου. Από κει και πέρα, κάθε βράδυ για τις επόμενες ημέρες στα διαφορετικά εστιατόρια του ξενοδοχείου σημαντικοί σεφ απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν ένα μενού μέσα από το οποίο προσπαθούν να επικοινωνήσουν τη φιλοσοφία τους στο κοινό του φεστιβάλ. Στο τέλος του δείπνου, ο ίδιος ο σεφ βγαίνει στη σάλα και οι ερωτήσεις και τα σχόλια κορυφώνονται. Ούτως ή άλλως, το κοινό –συνήθως δημοσιογράφοι του χώρου και restaurant maniacs–, οι περισσότεροι από τους οποίους γνωρίζονται μεταξύ τους, έχει έρθει πεινασμένο για γαστρονομικό κους κους...

Sani Gourmet ’10 - εικόνα 2

Φέτος το φεστιβάλ ξεκινάει την Παρασκευή 14/5 και ολοκληρώνεται στις 23 του μηνός. Ένα διεγερτικό ερώτημα διατρέχει την οργάνωση: αρσενική ή θηλυκή γαστρονομία; Το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν οι… γυναίκες σεφ που έχουν προσκληθεί. Θα γνωρίσουμε δεκατρείς σεφ παγκόσμιας εμβέλειας, μεταξύ άλλων, την τριάστερη Κλερ Σμιθ από το Λονδίνο και την ανερχόμενη –επίσης Λονδρέζα– Μαρία Ελιά. Επιπλέον, θα έχουμε την ευκαιρία να φάμε από τα χεράκια της Cat Cora, της Αμερικανίδας… σταρ της γαστρονομίας, και της Ρεν Σαμούτ, της «ιμπρεσιονίστριας της κουζίνας της Προβηγκίας». Ταυτόχρονα, δυναμικό «παρών» δίνουν και οι Ελληνίδες σεφ, η Κωνσταντίνα Φάκλαρη, η Νένα Ισμυρνόγλου κ.ά. Τα δείπνα δίνονται στα τρία εστιατόρια του συγκροτήματος. Το «Water Restaurant» είναι το πιο επίσημο. Οι σερβιτόροι είναι πάντα ντυμένοι στα λευκά και όλο το εστιατόριο είναι στις αποχρώσεις της άμμου. Το εστιατόριο «Ντομάτα», πάλι, είναι μια ανάλαφρη σύγχρονη ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα. Ομολογούμε, πάντως, ότι έχουμε αδυναμία στο «Sea You Up». Βρίσκεται στην άκρη του λιμανιού και αποπνέει αίσθηση… ριβιέρας – πολύ χαλαρό, με ωραίες μουσικές και ωραία κοκτέιλ. Μάλιστα, επειδή μαζεύει κι εξω-ξενοδοχειακό κόσμο, είναι από τα πιο ζωντανά του συγκροτήματος.

Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το τηλ.: 2374099500, για να ενημερωθείτε για τις ειδικές προσφορές στα δείπνα και στις διανυκτερεύσεις. Η τιμή του δίκλινου στο κεντρικό κτίριο ξεκινάει από € 158 με πρωινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
19/04/2024

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.