Abu Dhabi

To Abu Dhabi βαδίζει ακάθεκτο προς την πραγματοποίηση του αστικού σχεδίου-masterplan που έχει εκπονήσει με αναφορά στο 2030 - για το οποίο οι λέξεις εντυπωσιακό και φιλόδοξο είναι ιδιαίτερα ανεπαρκείς. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην πρωτεύουσα των Εμιράτων έμεινα στο Rotana Beach hotel, ένα ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης.

Abu Dhabi

To Abu Dhabi βαδίζει ακάθεκτο προς την πραγματοποίηση του αστικού σχεδίου-masterplan που έχει εκπονήσει με αναφορά στο 2030 - για το οποίο οι λέξεις εντυπωσιακό και φιλόδοξο είναι ιδιαίτερα ανεπαρκείς. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην πρωτεύουσα των Εμιράτων έμεινα στο Rotana Beach hotel, ένα ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης.

Abu Dhabi - εικόνα 1

Στη φωτό βλέπετε τη θέα από το καλόγουστο και φιλόξενο premium deluxe δωμάτιό μου, στο 12 όροφο. Συνήθως ένα εργοτάξιο αυτού του μεγέθους δεν νοείται ως συναρπαστική θέα, όμως το να βλέπεις το νησί Sowa να γεννιέται (όπου κατασκευάζεται ένα από τα μεγαλύτερα state of the art νοσοκομεία της Μέσης Ανατολής-"χέρι χέρι με την νέα Abu Dhabi Financial District) σε βάζει στην καρδιά των εξελίξεων - οι οποίες προκαλούν τα πλέον αντιφατικά συναισθήματα, είναι η αλήθεια. Φανταστείτε ότι το Νησί της Eυτυχίας είναι πολλά χιλιόμετρα "παραέξω" σε σχέση με το Sowa, και αυτή τη στιγμή είναι κυρίως άμμος συν μια λεωφόρος!

Το ξενοδοχείο είναι εξαιρετικό ορμητήριο για να εξερευνήσετε την πόλη. Είναι "συνημμένο" στο Abu Dhabi Mall http://www.abudhabi-mall.com, ένα ατελείωτο εμπορικό κέντρο 220,000 τ.μ., με καλόγουστα όμως καταστήματα, ένα foodcourt του οποίου το βασικό προσόν είναι η θέα, συν ένα cineplex 6 αιθουσών.

Το Rotana Beach αν και διαθέτει ένα κομμάτι άμμου στο οποίο μπορείς να μαζέψεις ήλιο, καμία σχέση δεν έχει με παράλιο resort. Το ατού του τόσο στα 413 sea view δωμάτιά του όσο και στους κοινόχρηστους χώρους είναι πέρα από το αποτελεσματικό και ζεστό σέρβις, η διαχρονική του continental ποιότητα. Είναι αρχοντικό, καλόγουστο, ήρεμα πολυτελές, έχει πολλά εστιατόρια και αίθουσες δεξιώσεων και (καίριο για ένα ξενοδοχείο του είδους του) αυτό που λέμε buzz: ένα πολυεθνικό ανθρώπινο ψηφιδωτό που δίνει χρώμα στην εμπειρία.

Abu Dhabi - εικόνα 2
Beach Rotana Hotel Abu Dhabi

Επειδή το ξενοδοχείο είναι επί της ουσίας υπερυψωμένο πάνω από ένα τμήμα του εμπορικού κέντρου, όσο ψηλότερα τόσο καλύτερα ώστε η (manicured) ταράτσα να μη σας κλέβει κάτι από τη δραματική θέα... Το premium δωμάτιο στο 12ο όροφο στο οποίο έμεινα είχε ένα απολαυστικό kingsize κρεβάτι, με πουπουλένιο πάπλωμα. Η τηλεόραση ήταν τοποθετημένη μέσα σε ντουλάπι, ενώ η ντουλάπα ήταν σούπερ άνετη και φωτιζόμενη. Το μπάνιο -σε κλασικό continental στιλ με αραβικό twist, χάρη στα μάρμαρα και το κοντράστ του ασπρόμαυρου- ήταν άνετο, με ξεχωριστή μπανιέρα και καμπίνα ντους, στο οποίο πολύ ευχαριστήθηκα το rain shower.

Ωραίο μπαλκόνι για να χαζέψεις το va et viens του εργοτάξιου, που βρίσκεται σε ικανή απόσταση ώστε ο θόρυβος να μην είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός. Ιδίως τη νύχτα, που οι φόρμες γίνονται απροσδιόριστες, το ποτάμι από τα φώτα ασφαλείας είναι πολύ ωραίο φόντο για να πιεις το ποτό σου χαλαρά. Υπάρχει και βραστήρας, ώστε να μπορείς να φτιάξεις καφέ σε φακελάκι ή τσάι - δωρεάν παροχές, όπως και δύο μπουκαλάκια νερό καθημερινά.

Abu Dhabi - εικόνα 3
Indigo

Εξαιρετικό το πρωϊνό, με επιλογές από διάφορες κουζίνες: από αραβικά φούλια και φιτίρ (είδος κρέπας) μέχρι κάποιες γιαπωνέζικες και ινδικές γεύσεις. Μπορείς να φας σούπες, κρέπες και κανονικό αραβικό φαγητό, καθώς επίσης και μια ποικιλία από πευχημένα γλυκά. Μέχρι και γάλα καμήλας δοκίμασα!

Ποιοτικά είναι και τα εστιατόρια. Έφαγα στο ινδικό Indigo και καταευχαριστήθηκα το σέρβις. Οι άνθρωποι ήταν πολύ ζεστοί και γρήγοροι: μέχρι και μια υπέροχη εσάρπα μου έφεραν όταν παραπονέθηκα για τον κλιματισμό, η οποία ανήκε στο ρεστοράν - κόκκινη ροδί γιατί μου "ταιριάζει θαυμάσια", όπως το έθεσαν! Αφού απόλαυσα μια ποικιλία που αποτελούσε πιάτο ημέρας, συνοδεία ενός θαυμάσιου lassie με κύμινο (ποτό βασισμένο στο γιαούρτι) γνωριστήκαμε με το σεφ Gaurav Gaur, o οποίος μου εξήγησε πως όλα τα υλικά έρχονται από τη μαμά Ινδία και πως η επιλογή των συνταγών (αν και όχι ιδιαίτερα εξειδικευμένες) έχει γίνει με αναφορά σε διάφορες τοπικές κουζίνες της χώρας του. Η κουζίνα τους είναι νόστιμη και η διακόσμηση του εστιατορίου, με ξύλινα σεπαρέ άριστα ισορροπημένη ανάμεσα στο πολυτελές και το χαλαρό, χωρίς περιττά φολκλόρ.

Abu Dhabi - εικόνα 4
Trader Vic's

Ιδιαίτερα απολαυστικό ήταν και το γεύμα μου στο Trader Vic's, που σερβίρει γαλλική πολυνησιακή κουζίνα και το βράδυ γίνεται μπαρ. Βάρκες ιθαγενών κρεμασμένες από την ξύλινη στέγη, μεγάλο μπαρ που παραπέμπει σε ανοιχτή καλύβα, πολύ ξύλο, και μια ξενοδοχειακή αύρα που προσθέτει εντέλει στη ζεστασιά του χώρου. Dishdasha (η λευκή τοπική κελεμπία) και μίνι κυκλοφορούσαν με την ίδια άνεση· το dress code είναι μάλλον χαλαρό. Το φαγητό πάντως πεντανόστιμο. Στην πραγματικότητα πρόκειται για "Island cuisine", ένα μίγμα γαλλικών, κρεολέζικων και κινέζικων γεύσεων που απαντάται στα τροπικά νησιά. Το κρέας μου ήρθε άψογα ψημένο, με μια θαυμάσια σάλτσα πιπεριών ενώ οι crepes suzette -που ετοιμάστηκαν μπροστά μας- ήταν γαλλικότερες του γαλλικού!

Abu Dhabi - εικόνα 5
Zen, the Spa

Το Zen, the Spa είναι από τα καλύτερα της πόλης. Δυστυχώς, τις δύο ημέρες της παραμονής μου, δεν μπόρεσα να βρω χρόνο να το επισκεφτώ: άλλωστε είχε "ρεύμα". Το spa menu όμως είναι ενδιαφέρον (http://www.rotana.com/pdf/zenthespa-beach.pdf). Αυτό το wrap με λιβάνι και άγριο χαμομήλι μετά από την απολέπιση με ελιά, πολύ το λιμπίστηκα - και για όσους σπεύσουν να τσινήσουν για το λιβάνι, σας πληροφορώ πως μέχρι και σε σοκολάτα έχει μπει, για να μη μιλήσω για τη χρήση του στην αρωματοποιία...

H αλυσίδα διαθέτει έξι ξενοδοχεία στην πόλη - δύο από τα οποία βρίσκονται στο Yas Island, όπου γίνεται ο φημισμένος αγώνας Formula. Οι φίλοι της F1 ας σπεύσουν να το τσεκάρουν!

Info

  • www.bookrotana.com
  • www.worldarab.net/Projects-in-Abu-Dhabi
  • Δείτε το Abu Dhabi masterplan 2030 στο http://www.youtube.com/watch?v=zG0UyTuNVpQ
  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

    Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
    18/04/2024

    Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

    Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

    To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

    Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

    Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

    Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

    Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

    Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

    Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

    Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

    To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

    Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.