Ανατολικό Αιγαίο και Σποράδες

Ταυτισμένα με τις ήσυχες, χαμηλών τόνων διακοπές, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ανεβαίνουν τα τελευταία χρόνια στις προτιμήσεις ενός ψαγμένου κοινού, αλλά και του διεθνούς ταξιδιωτικού τύπου, αφού συνδυάζουν την αγνότητα ενός προορισμού που δεν κυνηγάει τον τουρισμό και τις σοφιστικέ προτάσεις που εμπνέονται από την παράδοση. Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται και τα νησιά των Βόρειων Σποράδων, με πρώτη και καλύτερη τη Σκιάθο.

Ανατολικό Αιγαίο και Σποράδες

Σε ανοδική τροχιά

Ταυτισμένα με τις ήσυχες, χαμηλών τόνων διακοπές, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ανεβαίνουν τα τελευταία χρόνια στις προτιμήσεις ενός ψαγμένου κοινού, αλλά και του διεθνούς ταξιδιωτικού τύπου, αφού συνδυάζουν την αγνότητα ενός προορισμού που δεν κυνηγάει τον τουρισμό και τις σοφιστικέ προτάσεις που εμπνέονται από την παράδοση. Η ελιά της Μυτιλήνης και η μαστίχα της Χίου εμπνέουν ενδιαφέροντα νέα projects που "διαφημίζουν" με έναν έμεσο τρόπο τα νησιά.

Νέοι αγροτουριστικοί ξενώνες μέσα σε ελαιώνες προτείνουν ένα νέο στιλ διακοπών στη Λέσβο, παράλληλα με boutique hotels στην πόλη της Μυτιλήνης και νέα ενδιαφέροντα εστιατόρια που ψάχνονται με τις τοπικές γεύσεις.

Η Χίος βρίσκεται στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια: φρεσκάρει τα αρχοντικά-ξενοδοχεία της, αποκτά νέες προτάσεις διαμονής σε post-μεσαιωνικό στιλ, "κερδίζει" από την προώθηση των προϊόντων της και επιλέγεται από μεγάλα ξένα περιοδικά ως ταξιδιωτική πρόταση για την "άλλη Ελλάδα".

Άλλο ένα κλασικό νησί, η Σάμος, ανανεώνει το προφίλ της με design ανακαινίσεις κλασικών μονάδων όπως το "Doryssa Seaside Resort", συγκροτήματα με βίλες και ψαγμένα ταβερνάκια.

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται και τα νησιά των Βόρειων Σποράδων, με πρώτη και καλύτερη τη Σκιάθο, που τα τελευταία χρόνια επαναπροσδιορίζει το προφίλ της με ανακαινίσεις κλασικών ξενοδοχείων, καινούργια resorts, στέκια με προσωπικότητα και ατμοσφαιρικά bars.

Η Σκύρος και η Αλόννησος ανεβαίνουν στις προτιμήσεις των εναλλακτικών, των fans της γιόγκα και των creative holidays και έχουν φτιάξει μια ατμοσφαιρική κατάσταση στις Χώρες τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.