Σκόπελος

Τουριστική αλλά όχι μαζική, με υποδομή αλλά δίχως να έχει αλλοιωθεί ιδιαίτερα η φυσιογνωμία της, η καταπράσινη Σκόπελος μπορεί να σε κερδίσει και από μακριά, καθώς από το καράβι αντικρίζεις το γραφικό λιμάνι της Χώρας με τα λευκά σπίτια να αναπτύσσονται αμφιθεατρικά στο λόφο.

Σκόπελος

Τουριστική αλλά όχι μαζική, με υποδομή αλλά δίχως να έχει αλλοιωθεί ιδιαίτερα η φυσιογνωμία της, η καταπράσινη Σκόπελος μπορεί να σε κερδίσει και από μακριά, καθώς από το καράβι αντικρίζεις το γραφικό λιμάνι της Χώρας με τα λευκά σπίτια να αναπτύσσονται αμφιθεατρικά στο λόφο. Περιδιαβείτε στη γοητευτική πρωτεύουσα και χαθείτε στους στενούς λιθόστρωτους δρόμους που ανηφορίζουν ανάμεσα σε περιποιημένες κατοικίες και αρχοντικά, κοντοσταθείτε στις μικρές πλατείες και τις διάσπαρτες στον οικισμό εκκλησιές. Το βράδυ, η παραλία του λιμανιού σφύζει από ζωή, με ταβέρνες, τσιπουράδικα και μπαράκια να απλώνουν τα τραπέζια τους κάτω από μουριές.

Μια κεντρική αρτηρία διατρέχει το νησί από τα νότια έως τα βορειοδυτικά - καταπράσινη διαδρομή μέσα από πυκνά πευκοδάση. Νότια της πρωτεύουσας, ο δρόμος καταλήγει στην παραλία του Στάφυλου και στο γραφικό θέρετρο του Αγνώντα. Ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο θα φτάσετε στη κωμόπολη της Γλώσσας, γοητευτική, με πολλά παραδοσιακά στοιχεία και αυτή, βόρεια σε ορεινό περιβάλλον με θέα τη Σκιάθο. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται το επίνειό της, το Λουτράκι, το δεύτερο λιμάνι του νησιού, για τα πλοία από τη Σκιάθο. Στη διαδρομή ως τη Γλώσσα θα συναντάτε διακλαδώσεις που οδηγούν σε πευκόφυτες παραλίες με καθάρια νερά και ψάρι στα κάρβουνα. Εάν ωστόσο αναζητάτε ερημικές παραλίες, εξασφαλίστε θαλάσσιο μέσο και εξερευνήστε τη βόρεια πλευρά του νησιού μεταξύ Πάνορμου και Έλιου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.