Britsh Airways Club World

Επιστρέφοντας εντυπωσιασμένοι από μια σύντομη «προσομοίωση ταξιδιού» με την Club World καμπίνα της British Airways ανυπομονούμε να ζήσουμε το... real thing. Από την άνεση του ύπνου ως τη δημιουργία και την ανανέωση της wine list της Club World, η British Airways έχει δημιουργήσει ένα εντελώς αυτόνομο προϊόν με εξειδικευμένους συνεργάτες, το οποίο μάλιστα προσπαθεί να ανανεώνει διαρκώς θέτοντας ακόμη πιο υψηλά τον πήχη.

Britsh Airways Club World

Πολυτέλεια στον αέρα

Επιστρέφοντας εντυπωσιασμένοι από μια σύντομη «προσομοίωση ταξιδιού» με την Club World καμπίνα της British Airways ανυπομονούμε να ζήσουμε το... real thing.

Britsh Airways Club World - εικόνα 1
Σαν στο σπίτι σου στη νέα καμπίνα Club World της British Airways

Tο συννεφιασμένο μεσημέρι και οι οθόνες με τα αεροπλάνα που απογειώνονται κάνουν το metropolitan περιβάλλον του εστιατορίου «48-The restaurant» να θυμίζει όντως lounge αεροδρομίου. Ή μήπως lounge αεροπλάνου; Γιατί με τη νέα Club World καμπίνα της British Airways η διαφορά της αίσθησης ανάμεσα στα δύο τείνει να εξαλειφθεί... «Χρειάστηκαν περίπου 19.000 μέτρα υφάσματος για να "ντύσουν" τις 5.392 θέσεις της Club World. 2.000 άνθρωποι, μηχανικοί, σχεδιαστές, δοκιμαστές και προμηθευτές, απασχολήθηκαν για το επαναλανσάρισμά της. Περισσότερα από 2.250.000 ποτήρια σαμπάνιας σερβίρονται στο Club World στη διάρκεια ενός έτους, καθιστώντας την το μεγαλύτερο πελάτη της περιοχής της Σαμπάνιας στη Γαλλία. Στο κάθισμα της Club World υπάρχουν 130 μέτρα καλωδίων. 1.109 εξαρτήματα απαρτίζουν κάθε κάθισμά της». Καθώς η διευθύντρια της British Airways στην Ελλάδα, Φρέντι Στίαρ, μάς παρουσίαζε με αριθμούς τη νέα Club World καμπίνα της εταιρείας, εκείνο το οποίο σου κάνει την περισσότερη εντύπωση δεν ήταν τόσο το προφανές αριθμητικό μέγεθος, αλλά το πόσο σε βάθος γνωρίζει η εταιρεία κάθε τομέα που συνθέτει την εμπειρία του ταξιδιού. Από την άνεση του ύπνου ως τη δημιουργία και την ανανέωση της wine list της Club World, η British Airways έχει δημιουργήσει ένα εντελώς αυτόνομο προϊόν με εξειδικευμένους συνεργάτες, το οποίο μάλιστα προσπαθεί να ανανεώνει διαρκώς θέτοντας ακόμη πιο υψηλά τον πήχη. Μια ματιά στους συνεργάτες της -από τη Winkreative, την εταιρεία διακόσμησης του Tyler Brulee του Wallpaper ως το ράφτη της περίφημης Savile Row, από όπου προήλθε η ιδέα για τα υφάσματα των καθισμάτων- αρκεί για να σε πείσει.

Γεύση από το μενού της Club World

Britsh Airways Club World - εικόνα 2
Γκουρμέ γεύσεις στα νέα ευέλικτα μενού της Βritish

Το νέο, ακόμη πιο πρωτοποριακό κρεβάτι της Club World μήκους δύο μέτρων σε σχήμα «Ζ» μπορεί να μην το έχουμε δει ακόμη με τα μάτια μας, οι επιλογές όμως από το μενού που δοκιμάσαμε σε εκτέλεση της ομάδας του «48-The Restaurant» υπό την επίβλεψη του σεφ Χριστόφορου Πέσκια κερδίζουν τις εντυπώσεις - ιδιαίτερα η τερίνα σολομού συνοδεία σαλάτας με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ξινόμηλο και σέλινο και το πολύ καλής ποιότητας μοσχαρίσιο short rib με σκορδάτο πουρέ. Ευθυγραμμιζόμενη με τις σύγχρονες τάσεις εστίασης, η British Airways επικεντρώνεται στην παροχή ποιοτικών ολόφρεσκων φαγητών που προσφέρονται σε ευέλικτες ώρες με το καλύτερο δυνατό service. Το «Γαστρονομικό Επιτελείο» της British Airways απαρτίζεται από σημαίνουσες προσωπικότητες που δίνουν τα φώτα τους στη δημιουργία νέων πιάτων για τη νέα Club World, όπως ο Michel Roux του The Waterside Inn, ο Mark Edwards του Nobu, ο Nicolas Lander, συντάκτης γαστρονομίας στους Financial Times, η κορυφαία σομελιέ Jancis Robinson κ.ά. Οι επιβάτες έχουν πλέον στη διάθεσή τους ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία από σνακ και περισσότερο έλεγχο και ελαστικότητα στα γεύματά τους. Η Club Kitchen δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία κρύων και ζεστών γευστικών εδεσμάτων, γλυκών και ποτών ανάμεσα στα κύρια γεύματα.

Σε ένα χρόνο η BA βρίσκει το σπίτι που της αξίζει

Παράλληλα με την παρουσίαση της νέας Club World, η British Airways ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Terminal 5 στο αεροδρόμιο του Heathrow που θα είναι έτοιμο του χρόνου το Μάρτιο. Η νέα «στέγη» της British Airways θα εξυπηρετεί περίπου 30 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο και θα αποτελεί την πιο εντυπωσιακή πύλη εισόδου για τη Μεγάλη Βρετανία. Ο Gordon Ramsey θα ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο σε αεροδρόμιο στο Τ5, ενώ φίρμες όπως οι Harrods, Paul Smith και Tiffany θα ανοίξουν εκεί τα καταστήματά τους. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι εντυπωσιακά: το T5 είναι το μεγαλύτερο αυτόνομο κτίριο στη Μεγάλη Βρετανία και το σύστημα παραλαβής αποσκευών του είναι το μεγαλύτερο σε ευρωπαϊκό terminal και ενσωματώνει την τελευταίας λέξης τεχνολογία. Το T5 διαθέτει το δικό του σιδηροδρομικό σταθμό με έξι αποβάθρες, δύο για το Heathrow Express, δύο για το LU Piccadilly Line και δύο υπό κατασκευή που θα συνδέσουν σιδηροδρομικά το Heathrow με τη Δυτική Βρετανία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.