Πού θα ζήσω το πιο ιδιαίτερο Πάσχα στην Ελλάδα και τι πρέπει να ξέρω πριν επιλέξω προορισμό

Ο εορτασμός του Πάσχα είναι μια υπόθεση μάλλον προσωπική. Εμείς σας παρουσιάζουμε τέσσερις εμβληματικούς πασχαλιάτικους προορισμούς και σας δίνουμε tips.

Πού θα ζήσω το πιο ιδιαίτερο Πάσχα στην Ελλάδα και τι πρέπει να ξέρω πριν επιλέξω προορισμό

«Πού θα κάνω το καλύτερο Πάσχα στην Ελλάδα;» «Τι πρέπει να ξέρω πριν επιλέξω προορισμό;» Ο εορτασμός του Πάσχα είναι μια υπόθεση μάλλον προσωπική, που έχει να κάνει περισσότερο με το στυλ και τη διάθεση. Εμείς σας παρουσιάζουμε τέσσερις εμβληματικούς πασχαλιάτικους προορισμούς που μπορούν να σας μυήσουν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της γιορτής, αλλά και να σας δώσουν αφορμές για περιηγήσεις.

Πού θα ζήσω το πιο ιδιαίτερο Πάσχα στην Ελλάδα και τι πρέπει να ξέρω πριν επιλέξω προορισμό - εικόνα 1

Στην ερώτηση «ποιος είναι ο καλύτερος ελληνικός πασχαλιάτικος προορισμός;» η απάντηση έρχεται αβίαστα: η Κέρκυρα - πρώτη και με διαφορά από οποιοδήποτε άλλο σημείο της Ελλάδας. Μεγαλοπρέπεια, θεατρικότητα, κατάνυξη, θρησκευτικό συναίσθημα κάνουν το κερκυραϊκό Πάσχα μοναδικό. Το τελετουργικό της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης, με τις φιλαρμονικές να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τα έθιμα να διατηρούνται εδώ και αιώνες αναλλοίωτα από τους Κερκυραίους, δίνει στη γιορτή το ιδιαίτερο χρώμα της. Ποια είναι όμως εκείνα τα «μυστικά» που θα σε κάνουν να απολαύσεις στο έπακρο το κερκυραϊκό Πάσχα;

Το βασικότερο όλων είναι να εξασφαλίσεις δωμάτιο στην πόλη της Κέρκυρας, αφού το όλο τελετουργικό του Πάσχα εξελίσσεται στην καρδιά της, στο Λιστόν και τη Σπιανάδα. Τα ξενοδοχεία που «βλέπουν» Σπιανάδα (εδώ γίνεται η φαντασμαγορική Ανάσταση) είναι λίγα και τα δωμάτιά τους γίνονται ανάρπαστα σχεδόν από το... προηγούμενο Πάσχα. Τα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης στεγάζονται σε παλιά παραδοσιακά κτίρια και τα δωμάτιά τους, με εξαίρεση τις σουίτες, είναι συνήθως μικρά. Αν δεν βρείτε δωμάτιο σε ξενοδοχείο εντός της πόλης, επιλέξτε τη λύση μιας μεγάλης και επώνυμης μονάδας που θα σας εξασφαλίσει στάνταρ παροχές σε κοντινή απόσταση - φροντίστε όμως για τις μεταφορές σας, καθώς το πάρκινγκ στην πόλη είναι πολύ δύσκολο.

Σχετικά με το δείπνο της Ανάστασης, αν δεν έχετε κάνει κάποια προσυνεννόηση με το ξενοδοχείο σας, θα πρέπει σίγουρα να κάνετε κράτηση σε ένα από τα εστιατόρια της πόλης ή των μεγάλων ξενοδοχείων, διαφορετικά δεν είναι καθόλου απίθανο να μείνετε χωρίς μαγειρίτσα και κόκκινα αβγά.

Αναλυτικό know-how και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Πού θα ζήσω το πιο ιδιαίτερο Πάσχα στην Ελλάδα και τι πρέπει να ξέρω πριν επιλέξω προορισμό - εικόνα 2

Η Πάτμος με το δικό της πασχαλιάτικο τελετουργικό (πιο ιδιαίτερη στιγμή η λειτουργία του Νιπτήρος τη Μεγάλη Πέμπτη) και την κατανυκτική ατμόσφαιρα του μοναστηριού, έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις όλων εκείνων που θέλουν να βιώσουν το θρησκευτικό συναίσθημα. Αν την επιλέξετε, θα πρέπει να ξέρετε πως δεν έχει αεροδρόμιο. Στην περίπτωση που δεν αντέχετε τα πολύωρα ταξίδια στη θάλασσα ή δεν διαθέτετε χρόνο, η καλύτερη λύση είναι να εξασφαλίσετε αεροπορικό εισιτήριο για κάποιο από τα κοντινά νησιά που διαθέτουν αεροδρόμιο, όπως η Λέρος, η Κως και η Κάλυμνος κι από εκεί να κινηθείτε με πλοίο ή δελφίνι (καιρού επιτρέποντος). Τα πιο καλά ξενοδοχεία του νησιού ανοίγουν για το Πάσχα, ενώ ορισμένα από αυτά ετοιμάζουν για τους πελάτες τους ειδικά εορταστικά μενού. Διαφορετικά, καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση στα λίγα καλά εστιατόρια και ταβέρνες στη Σκάλα και τη Χώρα που λειτουργούν την περίοδο του Πάσχα.

Αναλυτικό know-how και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Πού θα ζήσω το πιο ιδιαίτερο Πάσχα στην Ελλάδα και τι πρέπει να ξέρω πριν επιλέξω προορισμό - εικόνα 3

Στην Πελοπόννησο ιδιαίτερα εντυπωσιακά γιορτάζεται το Πάσχα στο Λεωνίδιο, με κορύφωση στη βραδιά της Ανάστασης, όταν κατακόκκινα αερόστατα γεμίζουν τον ουρανό και δίνουν απόκοσμη λάμψη στο βράχο που υψώνεται πάνω από την όμορφη τσακώνικη πολιτεία. Εδώ, η τουριστική υποδομή είναι λιτή αλλά όλο και πιο σοφιστικέ τα τελευταία χρόνια, με λιγοστά boutique hotels σε αρχοντικά και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή. Θα φάτε καλά, αλλά σε απλά ταβερνάκια - τη Μεγάλη Εβδομάδα τιμήστε τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Για να αποφύγετε τη βαβούρα του οικισμού, ανεβείτε μέχρι τη Μονή της Παναγίας της Έλωνας (στο δρόμο από το Λεωνίδιο προς το χωριό Κοσμάς), που μοιάζει χωμένη μες στον κόκκινο βράχο, για να παρακολουθήσετε κάποια από τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην κατανυκτική ατμόσφαιρα του μοναστηριού.

Αναλυτικό know-how και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Πού θα ζήσω το πιο ιδιαίτερο Πάσχα στην Ελλάδα και τι πρέπει να ξέρω πριν επιλέξω προορισμό - εικόνα 4

Αν το ζητούμενο είναι η απόλυτη θρησκευτική κατάνυξη, αφού το Άγιο Όρος είναι μόνο για άντρες, ο αμέσως καλύτερος προορισμός είναι τα Μετέωρα. Ο μυστικισμός της μοναστικής πολιτείας ταιριάζει σε όλους εκείνους που αναζητούν ψυχική ανάταση και ηρεμία. Η πιο εύκολα προσβάσιμη μονή (πολύ σημαντικό για τις νυχτερινές ώρες) είναι αυτή του Αγίου Στεφάνου, όπου το αυτοκίνητο φτάνει στο προαύλιο του μοναστηριού. Το Πάσχα εδώ μπορεί να έχει περιηγητικό χαρακτήρα, αφού με βάση σας τα Μετέωρα μπορείτε να κάνετε εκδρομές στην Ελάτη, το Περτούλι, τα Χωριά του Ασπροποτάμου ή τη Λίμνη Πλαστήρα.

Όσο για τη διαμονή, οι επιλογές ποικίλλουν: υπάρχουν μικροί ξενώνες στα ριζά των Μετεώρων, ενώ από την Καλαμπάκα δεν λείπουν οι πολυτελείς προτάσεις. Η απόλυτη πασχαλινή γεύση στη Θεσσαλία είναι -φυσικά- το αρνί στη σούβλα ή στο φούρνο.

Αναλυτικό know-how και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και φαγητού από τον Alpha Guide εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Elefthia Syros: Boutique εμπειρία διαμονής στην Αρχόντισσα των Κυκλάδων

Ένα ξεχωριστό boutique ξενοδοχείο πάνω από την πανέμορφη και απάνεμη παραλία Αμπέλα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2023

White Holidays Project: Διακοπές στο θαύμα της Τήνου

Ένα συγκρότημα από έξι πολυτελή διαμερίσματα κοντά στην πόλη της Τήνου και στην παραλία του Αγίου Φωκά, είναι η ιδανική επιλογή διαμονής.

Η Λέρος πιστοποιήθηκε ως φιλική προς τους ποδηλάτες

Η Λέρος πιστοποιήθηκε ως το πρώτο νησί στην Ελλάδα που είναι φιλικό προς τον ποδηλάτη με το σήμα Bike Friendly Destination.

Angsana Corfu Resort & Spa | Πώς το Eclectic Living εντάσσει στην εμπειρία την Κερκυραϊκή γεύση και κουλτούρα

Το νέο concept του Eclectic Living στις βίλες του πολυτελούς resort Angsana Corfu Resort & Spa στις Μπενίτσες της Κέρκυρας

"The Travelling Bar by Mexha": Ένα μπαρ που ταξιδεύει όπου και όπως το θελήσεις

Μια απόλυτα καινοτόμα υπηρεσία λάνσαρε μόλις το επιτυχημένο "Mexha" του Αμαρουσίου που εγγυάται την επιτυχία κάθε μικρής και μεγάλης εκδήλωσης.

Το "Avenue Modern Cuisine" συναντάει την τέχνη

Η βραδιά θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και παρουσίαση του διάσημου καλλιτέχνη της Pop Art, Άντονι Ντράγκαν.

To πρώτο ξενοδοχείο "Mandarin Oriental" στην Αθήνα έρχεται στο Ελληνικό

Το ξενοδοχείο θα προσφέρει την υψηλής ποιότητας φιλοξενία με θέα στον Σαρωνικό κόλπο και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.