Η πιο cool "έξυπνη" πόλη στον κόσμο δεν είναι αυτή που νομίζεις

Υπάρχει μία πόλη χαμένη κάπου στις Κάτω Χώρες που έχει γίνει η Μέκκα των εκπατρισμένων τεχνοκρατών.

Χρόνινγκεν

Η Ολλανδία αποτελεί μία από τις ηγέτιδες χώρες στην Ευρώπη όσον αφορά τους τομείς της τεχνολογίας και των startup εταιρειών. Για να κατανοήσεις για τι μεγέθη μιλάμε, αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο το 2021 προσελκύστηκαν σχετικές επενδύσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από αυτό της προηγούμενης χρονιάς. Κι ενώ πολλοί πιστεύουν ότι η tech πρωτεύουσα της χώρας είναι το Άμστερνταμ, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πιο μικρές πόλεις που σχεδόν κλέβουν τα πρωτεία, όπως το Χρόνινγκεν, που για μια σειρά από λόγους προσελκύει εκπατρισμένους τεχνοκράτες.

Διαβάστε περισσότερα στο Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ενορχηστρώνει και πάλι τα "Μαγειρέματα του Δρόμου" στον Άγιο Νικόλαο

Μια αλλιώτικη γαστρονομική εκδήλωση συγκεντρώνει και φέτος ένα λαμπρό team καταξιωμένων σεφ, με σκοπό να προβάλει την τοπική γαστρονομία και όχι μόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
27/09/2023

Φανάρι-Μπαλάτ: Γνωριμία με μια άλλη Κωνσταντινούπολη

Στις νότιες όχθες του Κεράτιου Κόλπου στην Κωνσταντινούπολη, δυο ολοζώντανες γειτονιές της παλιάς Πόλης, το Φανάρι και το Μπαλάτ διεκδικούν την ιστορία τους. Ινσταγκραμικές προσόψεις και απλωμένες μπουγάδες, πολυσύχναστα καφέ και ερημωμένα εργοτάξια εναλλάσσονται στα φιδωτά σοκάκια.

Ένας "Menexes" ανθίζει μες στο φθινόπωρο στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Σε ένα προνομιακό σημείο του Κάστρου της Μονεμβασιάς, οι "Menexes Suites" προσφέρουν ατμοσφαιρικά δωμάτια που θα γίνουν η βάση μας για μια ρομαντική απόδραση.

Ταξιδέψαμε στην Χίο με αφορμή το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της

Όλα όσα είδαμε σε ένα πολυσυλλεκτικό τριήμερο πολιτισμού στο αρχοντικό Castelli του Κάμπου, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ .

Πολιτισμός και Τουρισμός: Συγκλίνουσες ή Αντίρροπες Δυνάμεις;

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της Marketing Greece αναφορικά με την διαρκώς εξελισσόμενη σχέση του τουρισμού με τον πολιτισμό.

Το 2ο Mykonos Running Festival έρχεται με τη Stoiximan Μεγάλο Χορηγό

Έτοιμη και φέτος για τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού η Μύκονος, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη Stoiximan.