6 λόγοι για city break στο Ελσίνκι

Οι νέες πτήσεις φέρνουν τη φινλανδική πρωτεύουσα πιο κοντά στους Έλληνες ταξιδιώτες και βάζουν στο ανοιξιάτικο πρόγραμμά μας το Ελσίνκι, το οποίο μπαίνει σιγά σιγά στην πιο δυναμική και ηλιόλουστη εποχή του.

6 λόγοι για city break στο Ελσίνκι

Οι νέες πτήσεις φέρνουν τη φινλανδική πρωτεύουσα πιο κοντά στους Έλληνες ταξιδιώτες και βάζουν στο ανοιξιάτικο πρόγραμμά μας το Ελσίνκι, το οποίο μπαίνει σιγά σιγά στην πιο δυναμική και ηλιόλουστη εποχή του.

6 λόγοι για city break στο Ελσίνκι - εικόνα 1
Η κουλτούρα της σάουνας στη Φιλανδία

1. Πας πιο εύκολα από ποτέ

Η φινλανδική αεροπορική εταιρεία Blue 1, μέλος του ομίλου SAS, φέρνει το Ελσίνκι πιο κοντά στους Αθηναίους (δύο φορές την εβδομάδα) με απευθείας non stop πτήσεις στη φινλανδική πρωτεύουσα. www.flysas.gr

2. Εισιτήριο για το Άγιον Όρος

Μια μεγάλη έκθεση με θέμα το Άγιον Όρος θα είναι η κορυφαία εκδήλωση για την ανάληψη της φινλανδικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πεντακόσια και πλέον έργα τέχνης από δεκαπέντε περίπου μουσεία διεθνώς αναμένεται να παρουσιαστούν στα μέσα Αυγούστου στο Art Museum Tennis Palas. www.taidemuseo.fi

3. Βόλτες με τραμ και πατίνι

Κατεβείτε στο κέντρο της πόλης γύρω από το κεντρικό λιμάνι Etelasatama, κάντε μια βόλτα στην επιβλητική πλατεία Γερουσίας με το λουθηρανικό καθεδρικό, χαζέψτε το παζάρι με τις αντίκες μπροστά από το Εθνικό Θέατρο, απολαύστε την απόλυτη ηρεμία στο πάρκο του Γιαν Σιμπέλιους ή κάντε πατίνι και ποδήλατο στο πάρκο Kaivopuisto σαν καλός... Ελσινκιώτης. Στα must και η μυσταγωγική εμπειρία μιας συναυλίας γκόσπελ ή κλασικής μουσικής στην «Εκκλησία των Βράχων».

4. Κακαβιά και λικέρ βατόμουρο

Τα best οf της φινλανδικής γευστικής παλέτας είναι αφενός η αυθεντική εμπειρία μιας κακαβιάς με σολομό και γενικώς μεγάλης ποικιλίαq ψαριών -ιδιαίτερα ρέγκας, την οποία τρώνε μαγειρεμένη με πολλούς τρόπους- στην Kauppatori (ψαραγορά) του Ελσίνκι, στο λιμάνι, και αφετέρου τα μούρα του αρκτικού δάσους. Απολαύστε τα σε υπέροχα γλυκά αλλά και σε σάλτσες που συνοδεύουν το κυρίως φαγητό ή σε ένα από τα πολλά κοκτέιλ ή λικέρ με μπέρι.

5. Ορίτζιναλ σάουνα

Η μεγαλύτερη συνεισφορά της Φινλανδίας στον «πλανήτη ευζωία» είναι, βέβαια, η σάουνα. Απολαύστε την αυθεντική εμπειρία της απόλυτης αποτοξίνωσης, καθώς ο ζεστός αέρας που απελευθερώνεται μέσα στο ξύλινο δωμάτιο ανοίγει τους πόρους του δέρματος.

6. Finish avant-garde

Επισκεφτείτε την Καταγιανόκα, τη γειτονιά με τα παλιά εργοστάσια που τώρα έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ και μπαρ, και πάρτε μια γεύση από τη σύγχρονη καλλιτεχνική δράση στο παλιό εργοστάσιο της Nokia και νυν Kaapelitehtaalla, όπου έχουν τα εργαστήριά τους πολλές καλλιτεχνικές ομάδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.