Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός.

Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Από την Ελένη Ψυχούλη

Προορισμός για όλο το χρόνο, με ένα παιχνιδιάρικο βουνό, στα μέτρα του ανθρώπου, να δεσπόζει πάνω από γαλήνιες και φουρτουνιασμένες θάλασσες, το Πήλιο δεν είναι ποτέ μόνον ορεινό. Όσο ιδανικά "γράφει" ο χειμώνας πάνω στις μελαγχολικές οξιές του χιονοδρομικού άλλο τόσο δίνει μια απόκοσμη αίσθηση γαλήνης στις παραλίες, που όσο βαστά το κρύο, μπορεί να είναι μόνο δικές σου. Το Πήλιο είναι θάλασσα, μια θάλασσα στη σκιά του Άθου, γαλήνια σαν λίμνη, φουρτουνιασμένη σαν Αιγαίο.

Το Πήλιο είναι οι σκιερές πλατείες των ορεινών χωριών με τα αιωνόβια πλατάνια και την θέα-αεροφωτογραφία στο γαλάζιο και τις δαντελωτές ακτές, είναι τα πετρόκτιστα αρχοντικά των τόσων διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών, η μυρωδιά από γλυκάνισο στους καφενέδες με τις ξυλόσομπες, η μυρωδιά του ζεστού ψωμιού όταν ξεφουρνίζει ο ξυλόφουρνος της πλατείας. Κυρίως, όμως, είναι ένα απέραντο δίκτυο μονοπατιών, που ενώνει χωριά και εξοχές, ένα βουνό που το ξεδιπλώνεις βήμα-βήμα φορώντας τα πιο άνετα παπούτσια σου, ένα υπερθέαμα χωρίς βαθμό δυσκολίας.

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την "εμπειρία", την επιστροφή στην αυθεντικότητα, την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις για πρώτη φορά, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Μια αυθεντική εμπειρία από παλιά Ελλάδα, που βιώνει τον σύγχρονο κόσμο όπως αιώνες πριν, συντηρώντας τη γεύση και την πρώτη ύλη της σε χαμηλές τιμές, χωρίς να νοιάζεται για άστοχες δημιουργικότητες και νεωτερισμούς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Με ποιο αφήγημα και με ποιες υποδομές ετοιμαζόμαστε για την τουριστική άνοιξη;

Είναι επείγον να βρεθεί τόσο ο στόχος όσο και οι απαραίτητες γενναίες κινήσεις που θα εξασφαλίσουν τη στιβαρότητα της τουριστικής υποδομής σε αρμονία με το περιβάλλον.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια στους πιο αγαπημένους πασχαλινούς προορισμούς

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για κάθε budget και στυλ ταξιδιώτη σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

"Avenue Modern Cuisine": Μοντέρνα γαστρονομία με θέα τον Θερμαϊκό

Μεσογειακές γεύσεις, ιδιότυπα κοκτέιλ και η εντυπωσιακή βίστα του Θερμαϊκού συνθέτουν τη νέα άφιξη στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Άνοιξη στα κάστρα της Πελοποννήσου

Τώρα που τα κάστρα της γεμίζουν αγριολούλουδα είναι πανέμορφα για βόλτες. Με τους αρχαιολογικούς χώρους ανοιχτούς, οι τυχεροί που τα έχουν κοντά τους είναι ευκαιρία να τα τιμήσουν, οι υπόλοιποι τα σημειώνουμε για απόδραση με την πρώτη ευκαιρία!

Ο Δήμαρχος Χανίων για πώς το φεστιβάλ "Ανοιχτά Πανιά" λειτουργεί ως αντίβαρο στη βίαιη τουριστική ανάπτυξη των Χανίων

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης μάς μιλά για το πώς ο πολιτισμός κινητοποιεί την τοπική κοινωνία.

Νέα εποχή για τη Μονεμβασιά

Έργα ανάδειξης και προσβασιμότητας συνολικού προϋπολογισμού € 8.000.000 από το Υπουργείο Πολιτισμού.