Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός.

Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Από την Ελένη Ψυχούλη

Προορισμός για όλο το χρόνο, με ένα παιχνιδιάρικο βουνό, στα μέτρα του ανθρώπου, να δεσπόζει πάνω από γαλήνιες και φουρτουνιασμένες θάλασσες, το Πήλιο δεν είναι ποτέ μόνον ορεινό. Όσο ιδανικά "γράφει" ο χειμώνας πάνω στις μελαγχολικές οξιές του χιονοδρομικού άλλο τόσο δίνει μια απόκοσμη αίσθηση γαλήνης στις παραλίες, που όσο βαστά το κρύο, μπορεί να είναι μόνο δικές σου. Το Πήλιο είναι θάλασσα, μια θάλασσα στη σκιά του Άθου, γαλήνια σαν λίμνη, φουρτουνιασμένη σαν Αιγαίο.

Το Πήλιο είναι οι σκιερές πλατείες των ορεινών χωριών με τα αιωνόβια πλατάνια και την θέα-αεροφωτογραφία στο γαλάζιο και τις δαντελωτές ακτές, είναι τα πετρόκτιστα αρχοντικά των τόσων διαφορετικών αρχιτεκτονικών ρυθμών, η μυρωδιά από γλυκάνισο στους καφενέδες με τις ξυλόσομπες, η μυρωδιά του ζεστού ψωμιού όταν ξεφουρνίζει ο ξυλόφουρνος της πλατείας. Κυρίως, όμως, είναι ένα απέραντο δίκτυο μονοπατιών, που ενώνει χωριά και εξοχές, ένα βουνό που το ξεδιπλώνεις βήμα-βήμα φορώντας τα πιο άνετα παπούτσια σου, ένα υπερθέαμα χωρίς βαθμό δυσκολίας.

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την "εμπειρία", την επιστροφή στην αυθεντικότητα, την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις για πρώτη φορά, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Μια αυθεντική εμπειρία από παλιά Ελλάδα, που βιώνει τον σύγχρονο κόσμο όπως αιώνες πριν, συντηρώντας τη γεύση και την πρώτη ύλη της σε χαμηλές τιμές, χωρίς να νοιάζεται για άστοχες δημιουργικότητες και νεωτερισμούς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.