Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All”

Το τρομακτικό ρομάντζο του Luca Guadagnino, ακολουθεί κλασικά road movies όπως τα «Θέλμα και Λουίζ και «Η Little Miss Sunshine» μεταξύ άλλων, περνώντας από το Οχάιο, την Ιντιάνα, το Ιλινόις, την Αϊόβα, τη Μινεσότα και τη Νεμπράσκα.

Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All”

Το “Bones and All”, το τρομακτικό ρομάντζο του Luca Guadagnino, ακολουθεί κλασικά road movies όπως τα «Θέλμα και Λουίζ και «Η Little Miss Sunshine» μεταξύ πολλών άλλων. Διαδραματίζεται στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ξεκινά στο Μέριλαντ και ακολουθεί τους πρωταγωνιστές Τέιλορ Ράσελ και Τίμοθι Σαλαμέτ στο κέντρο των ΗΠΑ, περνώντας από το Οχάιο, την Ιντιάνα, το Ιλινόις, την Αϊόβα, τη Μινεσότα και τη Νεμπράσκα.

Πριν από τα γυρίσματα, ο Ιταλός σκηνοθέτης δεν ήταν σε μεγάλο βαθμό εξοικειωμένος με τις Μεσοδυτικές Πολιτείες — και τις εκκεντρικότητες τους. Ευτυχώς, είχε έναν ειδικό στο προσωπικό. Ο σχεδιαστής παραγωγής Elliot Hostetter κατάγεται από την Ιντιάνα και ως εκ τούτου ήταν κάτι παραπάνω από έτοιμος να καθοδηγήσει τον σκηνοθέτη του στο μοναδικό τοπίο. Ας ακούσουμε λοιπόν τον Hostetter ως προς το τι κάνει τις Μεσοδυτικές Πολιτείες ξεχωριστές, τα γυρίσματα στο δρόμο και το fast-food που έφαγαν στην πορεία.

Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All” - εικόνα 1
© Shutterstock.com

Το Bones and All είναι επικεντρωμένο σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της Αμερικής - ένα κομμάτι που καλύπτει μεγάλη έκταση αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ συγκεκριμένο. Πώς συμμετείχατε την παραγωγή και ποια ήταν η προσέγγισή σας;
Δουλεύω με τον Λούκα σε διάφορα πρότζεκτ πολλά χρόνια, οπότε ήταν κάπως σαν συνέχεια της δουλειάς. Συν τοις άλλοις είμαι από τη Midwest, οπότε ήθελα ιδιαίτερα να κάνω αυτή την ταινία επειδή άγγιξε τον κόσμο μου. Είμαι από την Ιντιανάπολις.

Μία από τις πολιτείες που περνούν στην ταινία η Μάρεν (Τέιλορ Ράσελ) και ο Λι (Τιμοθέ Σαλαμέτ) είναι η Ιντιάνα. Κάνατε γυρίσματα εκεί;
Κάναμε, αλλά όχι πολλά. Βασιζόμασταν στο Σινσινάτι, το οποίο συνορεύει κάπως με το Κεντάκι και την Ιντιάνα. Το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας είναι στην πραγματικότητα διαφορετικά μέρη του Οχάιο, με άλλες πολιτείες σε μικρά κομμάτια.

Αυτό είναι ένα road movie, αν και αντισυμβατικό. Έχετε κάνει ποτέ οδικό ταξίδι σε όλη τη χώρα;
Νομίζω ότι μάλλον ταξιδεύω λίγο περισσότερο από τους περισσότερους ανθρώπους. Αφού αποφοίτησα από το κολέγιο, έκανα ένα ταξίδι τριών μηνών μέχρι να μου τελειώσουν τα χρήματα. Οδηγούσα παντού προσπαθώντας να δω πράγματα, αλλά και να βρω πού ήθελα να μείνω. Έχω κάνει πολλά οδικά ταξίδια — έζησα στο Τέξας στα 20 μου, για παράδειγμα. Μου αρέσει να οδηγώ και μου αρέσει να ταξιδεύω. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε μεγάλα τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και το τρελό ποικιλόμορφο τοπίο τους.

Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All” - εικόνα 2


Στην πραγματικότητα ταξιδεύατε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;
Κάναμε οδικές εκδρομές γύρω από το Οχάιο. Σχεδόν όλη η ταινία γυρίστηκε σε μια ακτίνα εξήντα μιλίων από το Σινσινάτι. Αυτό σημαίνει επίσης πολύ Κεντάκι. Κατά μήκος του ποταμού Οχάιο.

Και πώς αποφασίσατε αυτήν την περιοχή ως βάση σας;
Υπάρχει τόση πολλή βιοποικιλότητα στην ακτίνα - χωράφια με καλαμπόκι και κοιλάδες ποταμών και λιβάδια - προτού γίνει μονότονο πιο δυτικά. Ο Λούκα, εγώ και μερικοί άλλοι κάναμε ένα οδικό ταξίδι δύο εβδομάδων στην αρχή, προτού εγκατασταθούμε πλήρως στο Σινσινάτι. Κάναμε το πραγματικό ταξίδι της ταινίας, οπότε πήγαμε από το Μέριλαντ στη Δυτική Νεμπράσκα. Προσπαθούσα να τον προειδοποιήσω ότι υπήρχε μια μεγάλη διαδρομή από το Κεντάκι προς τη Νεμπράσκα, η οποία θα ήταν απλώς ένα κενό. Ήθελε όμως να το ζήσει.

Και το έζησε;
Ναι.

Πώς ήταν το να παρακολουθείς;
Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ο Λούκα έχει πάει πολύ στις ΗΠΑ, αλλά πραγματικά δεν έχει δει το κέντρο της χώρας, οπότε ήταν ενθουσιασμένος για αυτό. Πραγματικά του επέτρεψε να πάρει μια ιδέα για το κοινωνικοοικονομικό εύρος και την παρακμή στις ΗΠΑ — νομίζω ότι του έδωσε μια πιο προσωπική αίσθηση του τι συνέβαινε. Και νομίζω ότι αυτή η αίσθηση υπάρχει στην ταινία, παρόλο που δεν είναι πραγματικά εμφανής στην πλοκή.

Σταματούσατε κάπου στη διαδρομή σε αυτό το οδικό ταξίδι; Τι είδους φαγητό τρώγατε;
Πήγα τον Λούκα στα McDonald's, μια ιδιαίτερη στιγμή. Θυμάμαι ότι φάγαμε στα Blue Ridge Mountains στη Βιρτζίνια. Ήταν πραγματικά όμορφο, αυτό το μικρό μέρος δίπλα στο ποτάμι, σαν παλιός μύλος.
Σίγουρα υπάρχει πολύ κακό φαγητό στο δρόμο. Αλλά υπάρχει και κάτι συναρπαστικό σε αυτό. Και μετά πέφτεις πάνω σε μια καλή μπριζόλα στην Ομάχα. Μην χάσετε καμία ευκαιρία για τοπική κουζίνα.

Η ταινία είναι ένα έργο εποχής που διαδραματίζεται το 1988. Πόση δουλειά έπρεπε να κάνετε για να αναδημιουργήσετε εκείνη την περίοδο;
Σε πολλές μεσοδυτικές πολιτείες υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχουν αλλάξει πάρα πολύ από τη δεκαετία του 1980 ή έχουν μόνο επιδεινωθεί. Η Μάρεν παίρνει το λεωφορείο μερικές φορές και είχαμε μια συμφωνία με το Greyhound, να μας δώσουν μερικά λεωφορεία. Δεν έχω κάνει ποτέ ταξίδι με λεωφορείο, μόνο τρένα και αυτοκίνητα. Δεν έχουν αλλάξει πολύ, τα λεωφορεία.

Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All” - εικόνα 3
© Shutterstock.com

Κάθονται σε αυτό το απέραντο λιβάδι προς το τέλος της ταινίας και αφήνουν τις ψυχές τους γυμνές. Που ήταν αυτό;
Αυτά είναι τα λιβάδια Ogallala στη βορειοδυτική Νεμπράσκα. Είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος—ένα από εκείνα τα μέρη που κανείς δεν πηγαίνει. Είναι μερικές ώρες έξω από τα Black Hills στη Νότια Ντακότα, κάπως κοντά στο Wyoming. Λατρεύω τα λιβάδια σε αυτή τη χώρα. Υπάρχουν κάποια όμορφα και στην Οκλαχόμα. Οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν εκεί γιατί πιστεύουν ότι είναι βαρετό, αλλά εγώ το βρίσκω απλώς ένα από τα πιο όμορφα και γαλήνια μέρη που έχω πάει ποτέ. Κανείς δεν είναι εκεί, ο αέρας μυρίζει γλυκά από το γρασίδι, ειδικά αν βρέχει λίγο και τα πουλιά τραγουδούν. Απλά το να ακούς τον ήχο αυτής της φύσης είναι απίστευτο.
Ήταν μια πολύ δύσκολη τοποθεσία για τα γυρίσματα, πήγαμε εκεί στη μέση του γυρίσματος, αλλά χαίρομαι που πραγματικά ξεχωρίζει στην ταινία, γιατί δεν ήταν εύκολο να τους φέρεις όλους εκεί.

Τελευταία ερώτηση: Τι έχετε να πείτε για το καλαμπόκι;
Αυτή είναι μια φορτισμένη ερώτηση. Τι μπορώ να πω; Εκεί που μεγάλωσα στην Ιντιάνα ήταν όλο καλαμπόκι. Όλα τα δάση έχουν γίνει χωράφια με καλαμπόκι. Αυτό το αρχέγονο αμερικανικό τοπίο έχει καταστραφεί από το καλαμπόκι. Αλλά είναι επίσης αυτή η απίστευτη καλλιέργεια που τροφοδοτεί τον κόσμο. Είναι ένα ενδιαφέρον μέρος για να περάσεις χρόνο και να χαθείς στο καλαμπόκι. Λειτουργεί καλά για το είδος τρόμου, αυτό θα πω.

Πηγή: Condé Nast Traveller

Στα καλαμποκοχώραφα της Ιντιάνα με το crew του “Bones and All” - εικόνα 4

Απόδοση: Δήμητρα Βρανά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.

19/04/2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.