Η «πράσινη» επανάσταση σερβίρεται ήδη!

To επί σειρά ετών θρυλούμενο «πρασίνισμα» των εστιατορίων που ειδικοί και επαγγελματίες της γεύσης ευαγγελίζονταν ως ένα μακρινό μέλλον, εδραιώνεται μέσα σε μερικούς μόλις μήνες από την επανεκκίνηση του πλανήτη.

Η «πράσινη» επανάσταση σερβίρεται ήδη!

Αν θέλαμε να αναγάγουμε την επίδραση της πανδημίας σε κοσμολογικό επίπεδο, δεν θα πέφταμε πολύ έξω παρομοιάζοντάς τη με το μετεωρίτη που τέλειωσε την κυριαρχία των δεινοσαύρων. Στη δική μας περίπτωση, οι δεινόσαυροι είναι βέβαια σχηματικοί και η κυριαρχία τους ίσως τελειώσει με βραδύτερο ρυθμό, όμως η δύναμη επιτάχυνσης που άσκησε στην αναδιάρθρωση των προτεραιοτήτων μας το φρενάρισμα των λοκντάουν είναι απίστευτη.

Εν προκειμένω, το επί σειρά ετών θρυλούμενο «πρασίνισμα» των εστιατορίων που ειδικοί και επαγγελματίες της γεύσης ευαγγελίζονταν ως ένα (λιγότερο ή περισσότερο) μακρινό μέλλον, φαίνεται να εδραιώνεται μέσα σε μερικούς μόλις μήνες από την επανεκκίνηση του πλανήτη. Το «Le Présage» είναι ένα μικρό εστιατόριο της νότιας Γαλλίας που ήδη από τον Αύγουστο του ’20 λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακούς φούρνους, το «The Greanery», που θα κάνει την πρώτη pop up εμφάνισή του για μια βραδιά στις 29 Δεκεμβρίου στο Άμστερνταμ, θα λειτουργήσει με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο πρώτων υλών και logistics με στόχο τα μηδενικά απόβλητα, ενώ το επιφανές «Geranium» ανακοίνωσε τη νέα, meat free εποχή του, απηχώντας την ευρύτερη συνειδητοποίηση του βαριού περιβαλλοντικού αποτυπώματος της αλόγιστης κρεατοφαγίας. Όσο για το αν μια τέτοια τάση μπορεί να καθιερωθεί, χωρίς να την καταπιεί το παλιό οικοδόμημα, η απάντηση είναι απλή: Όσο σεφ σαν τον Daniel Humm είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν από βαριές συνεργασίες, όπως η δική του με το εμβληματικό λονδρέζικο «Claridge’s» λόγω… ασυμφωνίας διατροφικών προσανατολισμών, τότε, ναι, η πράσινη επανάσταση σερβίρεται ήδη, και θα σερβίρεται για καιρό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.