5 τοποθεσίες από το «No Time to Die» που θα θέλαμε να επισκεφθούμε για να ακολουθήσουμε τους δρόμους του Τζέιμς Μποντ

Από τα άγρια σκανδιναβικά τοπία ως τον γραφικό ιταλικό νότο, το «No Time to Die» μας ταξιδεύει σε εντυπωσιακούς προορισμούς ανά τον πλανήτη που μας δίνουν ιδέες για ταξίδια-εμπειρίες.

5 τοποθεσίες από το «No Time to Die» που θα θέλαμε να επισκεφθούμε για να ακολουθήσουμε τους δρόμους του Τζέιμς Μποντ

Μετά από αρκετές αναβολές, η πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου «No Time to Die» στους ελληνικούς κινηματογράφους αναμένεται την Πέμπτη 30/9. Το πέμπτο φιλμ με τον Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του περιβόητου κατασκόπου περιλαμβάνει, όπως πάντα, εντυπωσιακά γυρίσματα σε διαφορετικές τοποθεσίες ανά τον κόσμο, οι οποίες μάλιστα συντάσσονται διόλου τυχαία με ανερχόμενους προορισμούς και ανέγγιχτα, απομακρυσμένα φυσικά τοπία, όπως αυτά που η πανδημία έχει φέρει ψηλά στις ταξιδιωτικές αναζητήσεις. Φυσικά δεν λείπουν τα λονδρέζικα πλάνα, αφού στο «No Time to Die» ο Μποντ περιπλανιέται στο Γουάιτχολ στα πέριξ του Παλατιού του Μπάκιγχαμ αλλά και στην εμβληματική γέφυρα Χάμερσμιθ που διασχίζει τον Τάμεση στα δυτικά του Λονδίνου. Πάμε να δούμε τα πιο εντυπωσιακά locations των γυρισμάτων ανά τον πλανήτη που μας δίνουν ιδέες για ταξίδια-εμπειρίες.

#1: Πορτ Αντόνιο, Τζαμάικα

5 τοποθεσίες από το «No Time to Die» που θα θέλαμε να επισκεφθούμε για να ακολουθήσουμε τους δρόμους του Τζέιμς Μποντ - εικόνα 1

Ο Μποντ ταξιδεύει στα πανέμορφα νερά της Καραϊβικής, όπου υποτίθεται ότι διαμένει έχοντας παρατήσει την καριέρα του ως μυστικός πράκτορας. Συγκεκριμένα, πληροφορίες είχαν διαρρεύσει για τις πρώτες σκηνές της ταινίας, όπου βλέπουμε τη βίλα «GoldenEye» που αρχικά αποτελούσε ιδιοκτησία του συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ, δημιουργού του πράκτορα 007. Η βίλα ενοικιάζεται μέσω της ταξιδιωτικής εταιρείας Red Savannah, η οποία εξειδικεύεται στις πολυτελείς και προσωποποιημένες υπηρεσίες. Μάλιστα, όλα τα έπιπλα του Φλέμινγκ παραμένουν μέσα στο σπίτι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να τα δουν, αλλά ακόμα και να καθίσουν στην πολυθρόνα όπου ο Σκωτσέζος λογοτέχνης έγραφε τις ιστορίες του.

#2: Νήσοι Φερόες, Δανία

5 τοποθεσίες από το «No Time to Die» που θα θέλαμε να επισκεφθούμε για να ακολουθήσουμε τους δρόμους του Τζέιμς Μποντ - εικόνα 2

Στην Ελλάδα μπορεί πολλοί από εμάς να μάθαμε τα νησιά Φερόες όταν απέκλεισαν την Εθνική ποδοσφαίρου στα προκριματικά του Euro του 2016, το σύμπλεγμα όμως των 18 αυτών βραχωδών νήσων, απομονωμένων στο αρχιπέλαγος ανάμεσα στην Ισλανδία και τη Νορβηγία, στον Βόρειο Ατλαντικό, εξελίσσεται σε δυνατή ταξιδιωτική τάση για τους κυνηγούς εμπειριών. Σημαία της νέας εποχής το εστιατόριο Koks με δύο αστέρια Michelin, όπου σε ένα αγροτόσπιτο στη μέση του πουθενά, ο ταλαντούχος σεφ Poul Andrias Ziska και η ομάδα του δουλεύουν αποκλειστικά με τοπικά υλικά και περιβαλλοντική συνείδηση ανανεώνοντας την παράδοση με έμφαση στις τεχνικής των ζυμώσεων, του καπνίσματος, της διατήρησης σε αλάτι και της αποξήρανσης. Πλάνα των αραιοκατοικημένων νησιών, με σήμα κατατεθέν τους μαγευτικούς πράσινους λόφους, ιδανικούς για πεζοπορία, τα άγριας ομορφιάς ηφαιστειακά τοπία και τα πολύχρωμα ξύλινα σπιτάκια, τραβήχτηκαν από ελικόπτερο της παραγωγής του «No Time to Die».

#3: Νίτενταλ, Νορβηγία

5 τοποθεσίες από το «No Time to Die» που θα θέλαμε να επισκεφθούμε για να ακολουθήσουμε τους δρόμους του Τζέιμς Μποντ - εικόνα 3

Παλαιότερες παραγωγές της κατασκοπευτικής σειράς περιλαμβάνουν σκηνές με φόντο την πανέμορφη σκανδιναβική χώρα. Αυτή τη φορά ο σκηνοθέτης Κάρι Φουκουνάγκα τράβηξε σκηνές σε μία λίμνη κοντά στην κωμόπολη Νιτεντάλ, 18 χιλιόμετρα μακριά από το Όσλο και μπορούμε να δούμε στιγμιότυπα των λήψεων σε ένα από τα τρέιλερ του φιλμ. Γυρίσματα έγιναν επίσης και στον Δρόμο του Ατλαντικού Ωκεανού, μία επικίνδυνη αλλά τρομερά εντυπωσιακή διαδρομή που διασχίζει το αρχιπέλαγος της νορβηγικής θάλασσας.

#4: Ματέρα, Ιταλία

5 τοποθεσίες από το «No Time to Die» που θα θέλαμε να επισκεφθούμε για να ακολουθήσουμε τους δρόμους του Τζέιμς Μποντ - εικόνα 4

Αν βλέποντας το τρέιλερ του «No Time to Die» αναρωτηθήκατε ποιό ήταν το άκρως γραφικό σκηνικό της εντυπωσιακής καταδίωξης με αυτοκίνητα η απάντηση βρίσκεται στη Νότια Ιταλία και δεν είναι άλλη από τη Ματέρα. Άλλοτε γνωστή ως η ντροπή της Ιταλίας, εξαιτίας της εξαθλίωσής της, η πόλη με την ξεχωριστή τρωγλοδυτική αρχιτεκτονική, τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξελιχθεί σε boutique ταξιδιωτικό προορισμό, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε γνωστές ταινίες, όπως τα Πάθη του Χριστού, και υπήρξε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019. Σήμα-κατατεθέν της οι αμέτρητες σπηλιές μέσα στα βράχια, πολλές από τις οποίες ήταν σπίτια και πλέον φιλοξενούν και cave-hotels ή πολιτιστικούς χώρους.

#5: Οροσειρά Cairngorm, Σκωτία

5 τοποθεσίες από το «No Time to Die» που θα θέλαμε να επισκεφθούμε για να ακολουθήσουμε τους δρόμους του Τζέιμς Μποντ - εικόνα 5

Η γενέτειρα του Τζέιμς Μποντ αποτελεί βασική τοποθεσία για τον ήρωα δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα και σε αυτήν την ταινία. Στο «Skyfall» είχαμε δει το πατρικό του σπίτι στα Χάιλαντς της Σκωτίας. Στο «No Time to Die» θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την οροσειρά Cairngorm, το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο του Ηνωμένου Βασιλείου με επιβλητικά τοπία και πολλές προτάσεις για εναλλακτικές δραστηριότητες. Οι χιονισμένες βουνοκορφές, τα πυκνά δάση και οι ομιχλώδεις λίμνες αυτού του ξεχωριστού προορισμού για φυσιολάτρες και περιπατητές προσθέτουν ένα αινιγματικό στοιχείο στην ατμόσφαιρα της ταινίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.