«Μαραθιά»: Το ψάρι αλλιώς

Η μαγευτική καλοκαιρινή του θέα είναι το πρώτο πράγμα που σε σαγηνεύει όταν μπαίνεις στο βραβευμένο εστιατόριο της Τήνου.

«Μαραθιά»: Το ψάρι αλλιώς

Η μαγευτική καλοκαιρινή του θέα είναι το πρώτο πράγμα που σε σαγηνεύει όταν μπαίνεις στη «Μαραθιά», το βραβευμένο εστιατόριο της Τήνου (Top Notch 2020, από τους Χρυσούς Σκούφους) κι όχι άδικα. Το ντεκ της μοιάζει σαν να ίπταται, έτσι όπως ατενίζει αφ’ υψηλού την παραλία του Αγίου Φωκά, με τα τραπέζια να ευθυγραμμίζονται με τον ορίζοντα και το Αιγαίο να απλώνεται. Ύστερα είναι η αύρα της, που σε τυλίγει με ηρεμία και γλύκα όταν βολεύεσαι στο όμορφο καθιστικό. Κι όταν αρχίζουν να έρχονται τα πιάτα, εκεί πια βεβαιώνεσαι πως έχεις βρει κάτι μαγικό.

«Μαραθιά»: Το ψάρι αλλιώς - εικόνα 1

Είναι απόλυτα τεχνοκρατικό βέβαια το μυστικό της «Μαραθιάς», που εδώ και χρόνια χαράζει νέες ατραπούς στα νερά της ψαροφαγίας, με τον restaurateur Μαρίνο Σουράνη να επενδύει γνώση και μεράκι στην τεχνική της ωρίμανσης των εξαιρετικών ψαριών που φτάνουν στην κουζίνα του σεφ Στέφανου Μαραγκού. Έτσι, ο μπακαλιάρος υποβάλλεται σε dry aging για έξι ημέρες προτού σερβιριστεί με φαλαταδιανά ρεβίθια και τοπικό πικάντικο λουκάνικο, ο γαλέος περνά αφύγρανση τεσσάρων ημερών προτού έρθει στο πιάτο παρέα με ψητές καλοκαιρινές ρίζες και η ντάσκα περνά από ξηρά ωρίμανση για πέντε ημέρες, προτού ψηθεί σε λίπος από καπνιστή πανσέτα. Κι όταν τα δοκιμάσετε αυτά, κανείς δεν θα σας αδικήσει αν ζητήσετε δωμάτιο στον κομψό και δροσερό οικογενειακό ξενώνα ακριβώς πίσω απ’ το εστιατόριο, για να βρίσκεστε σε απόσταση αναπνοής από το επόμενό σας γεύμα…

«Μαραθιά»: Το ψάρι αλλιώς - εικόνα 2

Chef’s Tip: «Δοκιμάστε το πλατό γνωριμίας, ένα project για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι, όπου τα πιο χαρακτηριστικά από τα δικά μας ψαρικά ωρίμανσης σερβίρονται σε χειροποίητα πορσελάνινα πιάτα, φορμαρισμένα σε εκμαγεία των βράχων του νησιού».

Παραλία Αγίου Φωκά, 2283023249, www.marathiatinos.gr, FB: Marathia Restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ταξιδέψαμε στην Χίο με αφορμή το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της

Όλα όσα είδαμε σε ένα πολυσυλλεκτικό τριήμερο πολιτισμού στο αρχοντικό Castelli του Κάμπου, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ .

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥς
25/09/2023

Πολιτισμός και Τουρισμός: Συγκλίνουσες ή Αντίρροπες Δυνάμεις;

Παρακολουθήσαμε τη συζήτηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και της Marketing Greece αναφορικά με την διαρκώς εξελισσόμενη σχέση του τουρισμού με τον πολιτισμό.

Το 2ο Mykonos Running Festival έρχεται με τη Stoiximan Μεγάλο Χορηγό

Έτοιμη και φέτος για τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και του αθλητισμού η Μύκονος, από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη Stoiximan.

"Messinia Terroirs Wine Festival": Αναβιώνοντας τα θρυλικά αμπελοτόπια της Μεσσηνίας

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον φεστιβάλ για τους φίλους του κρασιού, που εστιάζει στην αναγέννηση του μεσσηνιακού αμπελώνα, πραγματοποιείται στη Navarino Agora, δίνοντας νέα πνοή σε μια οινική παράδοση αιώνων.

The World’s 50 Best Hotels: Αυτά είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου για το 2023

Το αθηναϊκό "Four Seasons" ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία του πλανήτη. Στο νο.1 το ιταλικό "Passalacqua".

Ύδρα για 72 ώρες. Maurizio Cattelan και παλαμίδα με περγαμόντο

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας που με τα χρόνια έγινε αγάπη, ποτέ όμως συνήθεια. Κάθε φορά που βρισκόμαστε με το νησί μου there are fireworks in the night sky.