Η επανεφεύρεση των boutique hotels

Νέοι χώροι που έχουναρχίσει να εμφανίζονται εν είδει μικρών προτάσεων διαμονής διαμορφώνουν έναν ολοένα πιο ενδιαφέροντα ορισμό για την έννοια της boutique φιλοξενίας, προάγοντας την εμπειρία ως κύριο ατού των απροσδόκητων τοποθεσιών τους

Η επανεφεύρεση των boutique hotels

Νέοι χώροι που έχουναρχίσει να εμφανίζονται εν είδει μικρών ή… μικροσκοπικών προτάσεων διαμονής, οι οποίοι παρέχουν διάφορες δραστηριότητες για τους επισκέπτες, διαμορφώνουν έναν ολοένα πιο ενδιαφέροντα ορισμό για την έννοια της boutique φιλοξενίας, προάγοντας την εμπειρία ως κύριο ατού των απροσδόκητων τοποθεσιών τους. To «The Courts» (www.thecourts.net), για παράδειγμα, σε μια έρημο του Borrego Springs στην Καλιφόρνια, διαθέτει 4 γήπεδα τένις και λέσχη με αναγνωστήριο και καφέ-μπαρ, παρακινώντας τον κόσμο να συνομιλήσει και να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Το «Modern Accord Depot» (www.modernaccorddepot.com), στο Hudson Valley της Νέας Υόρκης, παρέχει διαμονή σε χορευτές και καλλιτέχνες για εξάσκηση και δημιουργία.

Η επανεφεύρεση των boutique hotels - εικόνα 1

Στα καθ’ ημάς, το ολοκαίνουργιο «Meraviglia Slow Living» (https://meravigliaslowliving.com/), στον Μύτικα της Πρέβεζας, συστήνεται ως boutique resort μόλις επτά δωματίων που, παρά τα private pools και τα spa sessions, ως κύρια πολυτέλεια προσφέρει την ευκαιρία επανασύνδεσης με το ανακουφιστικά απομονωμένο του τοπίο. Αν και τα boutique hotels της Αμερικής των early 80s ήταν λιγοστά στην αρχή, σταδιακά δημιούργησαν ένα εντελώς νέο ρεύμα στον ξενοδοχειακό σχεδιασμό, εμπνευσμένο από την pop αισθητική και διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στον πελάτη διαφορετικότητα. Κι αν η τάση αυτή, στα χρόνια που μεσολάβησαν, προσαρμόστηκε έτσι ώστε να ελκύει τα likes, αντί να αποσκοπεί σε μία καλύτερη εμπειρία για τον πελάτη, αυτό είναι κάτι που αλλάζει ξανά. Για όσους επιθυμούν, λοιπόν, να επαναπροσδιορίσουν το σκοπό των διακοπών τους, αυτά τα νέα boutique hotels ίσως να είναι ιδανικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Quattro Suites": Η μινιμαλιστική boho – chic άφιξη που θέτει νέα δεδομένα στη Μονεμβασιά

Ο Οκτώβρης είναι ιδανικός για να γνωρίσετε το ολοκαίνουργιο πολυτελές ξενοδοχείο σε απόσταση μόλις 7 χλμ. από το Κάστρο της Μονεμβασιάς, δίπλα στην αμμουδιά του Ξιφιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2023

Ηράκλειο για 72 ώρες. Οι "Κρητίκαροι", ο "ξινόχοντρος" και τα "μαναρόλια"

Αν ο τίτλος έχει πολλές άγνωστες λέξεις τότε είστε στη δική μου θέση 72 ώρες πριν το Ηράκλειο. 72 ώρες στο Ηράκλειο και πλέον όλα έχουν απαντηθεί.

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ενορχηστρώνει και πάλι τα "Μαγειρέματα του Δρόμου" στον Άγιο Νικόλαο

Μια αλλιώτικη γαστρονομική εκδήλωση συγκεντρώνει και φέτος ένα λαμπρό team καταξιωμένων σεφ, με σκοπό να προβάλει την τοπική γαστρονομία και όχι μόνο.

Φανάρι-Μπαλάτ: Γνωριμία με μια άλλη Κωνσταντινούπολη

Στις νότιες όχθες του Κεράτιου Κόλπου στην Κωνσταντινούπολη, δυο ολοζώντανες γειτονιές της παλιάς Πόλης, το Φανάρι και το Μπαλάτ διεκδικούν την ιστορία τους. Ινσταγκραμικές προσόψεις και απλωμένες μπουγάδες, πολυσύχναστα καφέ και ερημωμένα εργοτάξια εναλλάσσονται στα φιδωτά σοκάκια.

Ένας "Menexes" ανθίζει μες στο φθινόπωρο στο Κάστρο της Μονεμβασιάς

Σε ένα προνομιακό σημείο του Κάστρου της Μονεμβασιάς, οι "Menexes Suites" προσφέρουν ατμοσφαιρικά δωμάτια που θα γίνουν η βάση μας για μια ρομαντική απόδραση.

Ταξιδέψαμε στην Χίο με αφορμή το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της

Όλα όσα είδαμε σε ένα πολυσυλλεκτικό τριήμερο πολιτισμού στο αρχοντικό Castelli του Κάμπου, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ .