Kimchi Diplomacy ή πώς ένα πιάτο έγινε πρεσβευτής

Πολλές χώρες χρησιμοποιούν την κουζίνα τους για να διαφημίσουν την κουλτούρα τους και να δικτυωθούν, καμία όμως με τον τρόπο που το έχει κάνει η Νότια Κορέα για το kimchi της.

Kimchi Diplomacy ή πώς ένα πιάτο έγινε πρεσβευτής

Πολλές χώρες χρησιμοποιούν την κουζίνα τους για να διαφημίσουν την κουλτούρα τους και να δικτυωθούν, καμία όμως με τον τρόπο που το έχει κάνει η Νότια Κορέα για το kimchi της. Τροφή συνυφασμένη με τον αγώνα επιβίωσης στα πολλά χρόνια ανέχειας που έχουν υποστεί οι Κορεάτες ως λαός, το kimchi, αυτή η σαλάτα με βρασμένο λάχανο, chili και άλλα λαχανικά, αποτελεί σημαντικό μέρος της παράδοσης της χώρας και έχει ταυτιστεί στη συλλογική συνείδηση με έννοιες όπως η συμφιλίωση και η αλληλεγγύη, αφού η παρασκευή του απαιτούσε τη συνεργασία πολλών.

Με τη δυτικοποίηση της χώρας, η παράδοση του kimchi κινδύνεψε να χαθεί, όμως η Κορέα βρήκε νέους τρόπους για να την κρατήσει ζωντανή: Το 2008 η Soyeon Yi έγινε η πρώτη Κορεάτισσα γυναίκα που θα ταξίδευε στο Διάστημα, κι έτσι η κορεάτικη κυβέρνηση δημιούργησε 2 είδη kimchi ως τροφή για τους αστροναύτες, ενώ μερικά χρόνια μετά αποφάσισε να χρηματοδοτήσει έναν Κορεάτη σε που, με το Kimchi Bus Project, θα ταξίδευε από την Αμερική ως την Ευρώπη, μιλώντας για την κορεάτικη κουζίνα. Έτσι, η Νότια Κορέα όχι μόνο κράτησε το kimchi ζωντανό, αλλά διέδωσε τις παραδόσεις της σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τη γαστρονομία ως όχημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.