Η «Ρούγα της Βαμβακούς» είναι ο νέος ξενώνας που μας προσκαλεί για εκδρομή στον Πάρνωνα

Ο νέος παραδοσιακός ξενώνας της Λακωνίας αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αναζητούν εμπειρίες παραδοσιακής φιλοξενίας και περιήγησης.

Η «Ρούγα της Βαμβακούς» είναι ο νέος ξενώνας που μας προσκαλεί για εκδρομή στον Πάρνωνα

Επιτέλους, έχουμε και πάλι την ευκαιρία να απολαύσουμε εκδρομές- ημερήσιες και όχι μόνο- σε γραφικούς προορισμούς, να χαλαρώσουμε κάτω από τη σκιά των πλατανιών στις πλατείες τους και να θαυμάσουμε το φυσικό τοπίο που τους περιβάλλει. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), υποστήριξε τη δημιουργία ενός καινούργιου ξενώνα στη Βαμβακού Λακωνίας, με αφορμή την πρωτοβουλία αναβίωσης του χωριού. Η «Ρούγα της Βαμβακούς – Ruga of Vamvakou Homes» αποτελείται από τρεις αναπαλαιωμένες οικίες που προσαρμόστηκαν και μετατράπηκαν σε έναν νέο ξενώνα, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες του στις πριν από λίγο καιρό και μας περιμένει να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του τόπου.

Η περιοχή προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων, όπως ποδηλατάδα στα μονοπάτια του χωριού, πεζοπορία στη σκιά του Πάρνωνα, δημιουργική απασχόληση και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδία, πολιτιστικές εκδηλώσεις για κοινό κάθε ηλικίας και άλλα προγράμματα που αναλαμβάνει το V. Lab (Vamvakou Revival fully powered by SNF). Στο εστιατόριο-καφέ «Βουρέικο» θα βρείτε παραδοσιακά πιάτα που δίνουν μια παραπάνω αίγλη στη φιλοξενία που προσφέρει το χωριό.

Η «Ρούγα της Βαμβακούς» είναι ο νέος ξενώνας που μας προσκαλεί για εκδρομή στον Πάρνωνα - εικόνα 1

Ο νέος ξενώνας αποτελεί σταθμό για τους ταξιδιώτες που θέλουν να ανακαλύψουν έναν εναλλακτικό προορισμό στην Πελοπόνησσο, καθώς συνδυάζει την ηρεμία με τη δημιουργική απασχόληση των φιλοξενούμενων της. Κάθε δωμάτιο του ξενώνα έχει ονομαστεί από μία Βαμβακίτισσα (π.χ Μαριγώ, Βγένα, Στάμω, Τσεβούλα, Αννιώ, Ποτούλα) κρατώντας ζωντανούς τους δεσμούς με το παρελθόν και προσδίδοντας μια νοσταλγική διάθεση.

Η προσπάθεια αναβίωσης του τόπου, ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018, από την ομάδα Vamvakou Revival, με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με γνώμονες το φυσικό πλούτο της περιοχής, το ανθρώπινο κεφάλαιο και την ιστορία.

Η «Ρούγα της Βαμβακούς» είναι ο νέος ξενώνας που μας προσκαλεί για εκδρομή στον Πάρνωνα - εικόνα 2

Βαμβακού, Λακωνία | info@vamvakourevival.org | 27310 76233 | www.vamvakourevival.org | Περισσότερες πληροφορίες στο www.rugaofvamvakou.org | Πληροφορίες κρατήσεων για τον ξενώνα στo 2146879900

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
18/04/2024

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

To "Kivotos Santorini" ανοίγει τις πόρτες του

Το ξενοδοχείο επιστρέφει για πέμπτη χρονιά έχοντας κατακτήσει τον τίτλο "Ξενοδοχείο – Προορισμός" σε ένα νησί που αποτελεί και αυτό επιθυμία ζωής.