«Kenshō Psarou»: 5 ασφαλή αστέρια πάνω στην πιο διάσημη άμμο της Μυκόνου

Ανανεωμένο μάς υποδέχτηκε το λαμπερό ξενοδοχείο της Ψαρούς, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις προδιαγραφές ασφαλείας που επιβάλλει το φετινό καλοκαίρι αλλά και στο dolce far niente με όλες τις ανέσεις που ταιριάζει στο Νησί των Ανέμων.

«Kenshō Psarou»: 5 ασφαλή αστέρια πάνω στην πιο διάσημη άμμο της Μυκόνου

Πέρα ίσως και πάνω από οποιαδήποτε πολυτέλεια, αυτό που αποζητά ο ταξιδιώτης την εποχή του κορονοϊού είναι η αίσθηση της ασφάλειας και αυτό είναι κάτι που στο «Kenshō Psarou» φαίνεται πως το γνωρίζουν καλά. Το σαββατοκύριακο που πέρασα εδώ, πάνω στην πιο διάσημη παραλία του νησιού, μπορεί να ήταν το πρώτο της λειτουργίας του για φέτος σε μια σεζόν μάλλον μουδιασμένη για το Νησί των Ανέμων, βρήκα ωστόσο τα πάντα να δουλεύουν ρολόι και να παντρεύουν την πολυπόθητη χαλάρωση με το ασφαλές pampering χωρίς το ένα να σκεπάζει το άλλο. Βοηθάει βέβαια σε αυτό το ίδιο το ξενοδοχείο, που απλώνεται σαν πολυτελής αμφιθεατρικός οικισμός πάνω στην Ψαρού, με στριφογυριστά σοκάκια να οδηγούν σε δωμάτια και σουίτες διαφόρων τύπων, τα περισσότερα με θέα στη θάλασσα.

«Kenshō Psarou»: 5 ασφαλή αστέρια πάνω στην πιο διάσημη άμμο της Μυκόνου - εικόνα 1

Η διακοσμητική γραμμή είναι κοινή και υλοποιεί το concept μιας τρόπον τινά θαλασσινής σπηλιάς με στοιχεία όπως τα υπερμεγέθη «βότσαλα» στα κεφαλάρια των κρεβατιών, τα σαν μαζεμένα από κάποια θάλασσα ξύλα σε ρόλο διαχωριστικού για την ανοιχτή ντουλάπα, τα επιμελώς αφτιασίδωτα δοκάρια που ντύνουν την οροφή σε ορισμένα σημεία ή τους εντυπωσιακούς «βράχους» που οριοθετούν το walk in shower μέσα στο χώρο. Φυσικά δεν λείπουν όλες οι ψηφιακές ευκολίες του σύγχρονου hotelling όπως τα διαφορετικά σενάρια φωτισμού με το πάτημα ενός κουμπιού ή το i-pad που μας περίμενε κλεισμένο σε αεροστεγή συσκευασία όπως άλλωστε και οτιδήποτε «κοινόχρηστο» στο δωμάτιο, από το τηλεκοντρόλ, τις μαλακές πετσέτες και τα αφράτα μπουρνούζια μέχρι τις ατομικές μάσκες, τα γάντια και το αντισηπτικό που συμπληρώνουν πλέον τα luxury amenities της Hermès.

Ιδιαίτερη είναι η φροντίδα που δείχνουν και στο ασφαλές beach service, καθώς το πολύ ευγενικό προσωπικό απολυμαίνει την ξαπλώστρα σου προτού κάτσεις και οι πετσέτες είναι και αυτές κλεισμένες αεροστεγώς και τις ανοίγουν μπροστά σου. Βρισκόμαστε όπως καταλαβαίνετε στην καρδιά του ξενοδοχείου, που χτυπά στο all day lounge bar restaurant, το οποίο απλώνεται σε δύο επίπεδα, μοιάζοντας με ιδιαιτέρως κομψή και εξωτική συνέχεια της παραλίας. Ντυμένο με ταιριαστές μουσικές από DJ που δίνουν παλμό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ξεκινά με πιο χαλαρή διάθεση το πρωί και γίνεται ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και πιο επίσημο το βράδυ, σιγοντάροντας τις ωραίες μοντέρνες γεύσεις που προτείνει ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης.

«Kenshō Psarou»: 5 ασφαλή αστέρια πάνω στην πιο διάσημη άμμο της Μυκόνου - εικόνα 2

Ο ταλαντούχος Μυκονιάτης σεφ εξελίσσει χρόνο με το χρόνο τη γευστική του πρόταση, δίνοντας με όλο και περισσότερη σαφήνεια το στίγμα μιας κουζίνας που έχει ως αφετηρία την ελληνική παράδοση αλλά ταυτόχρονα αφουγκράζεται τις σύγχρονες τάσεις, με πιάτα σαν τον εξαίσιο πειραγμένο μουσακά του αλλά και νέες δημιουργίες για φέτος όπως η εντυπωσιακή αχινοσαλάτα με πίκλα αγγουριού, κρέμα ταραμά και «βραχάκι» από μελάνι σουπιάς. Γλυκός του σύμμαχος είναι όπως πάντα ο εξαιρετικός chef pâtissier Δημήτρης Χρονόπουλος, ο οποίος παραδίδει μαθήματα φινέτσας με signature επιδόρπια σαν το πολύ υψηλού επιπέδου εικονικό «χρυσό μήλο» του με καραμελωμένα μήλα και κρέμα σοκολάτας αρωματισμένης με τόνκα, αλλά επιμελείται και το πρωινό του ξενοδοχείου, ανεβάζοντάς το πραγματικά σε άλλο επίπεδο.

«Kenshō Psarou»: 5 ασφαλή αστέρια πάνω στην πιο διάσημη άμμο της Μυκόνου - εικόνα 3

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει τέλος, τόσο στα signature cocktails που δημιουργεί ο Κωνσταντίνος Αναστασιάδης, όσο και στο μικρό αλλά απολύτως λειτουργικό beach spa. Όλες οι θεραπείες προσφέρονται σε ένα σπάνιο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο ειδικό κρεβάτι στρωμένο με χαλαζία που θερμαίνεται σταδιακά και χαρίζει ενεργειακή διάσταση στην εμπειρία που ξεφεύγει κατά πολύ από τα συνηθισμένα και σε βγάζει στον λαμπερό μυκονιάτικο ήλιο κυριολεκτικά καινούργιο.

Ξεν. «Kenshō Psarou» | Ψαρού, Μύκονος | 2289029002

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Αττική και Αργοσαρωνικό

Μπορεί το Πάσχα για τους περισσότερους το μυαλό να τρέχει στην εξοχή, η Αθήνα έχει όμως τη δική της γραφικότητα με ιστορικές εκκλησίες ανά την πόλη, με την Πλάκα και Λυκαβηττό να μαγνητίζουν τα βλέμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Η Αθήνα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 20 κορυφαίες πόλεις της Ευρώπης για εκπαιδευτικά οικογενειακά ταξίδια και συγκεκριμένα στην 11η θέση.

Ρουμελιώτικο Πάσχα στη Λιβαδειά με έθιμα και παραδόσεις

Δείτε τι ετοιμάζει ο Δήμος Λεβαδέων για το φετινό Πάσχα.

To "Kallichoron Art Boutique Hotel" γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Η εορταστική διάθεση του "Kallichoron" θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ' όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Η Πιερία των τεσσάρων εποχών και των ανεξάντλητων επιλογών

Ταλαιπωρημένη μεν, αλλά ακμαία, χάρη σε μια σημαντική φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, η Πιερία επανέρχεται με σταθερούς ρυθμούς.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκινάει το ταξίδι της για το Παρίσι | Όλα όσα έγιναν στην τελετή αφής στην Αρχαία Ολυμπία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.