Στο Aristide Hotel στη Σύρο μια νομαδική γυναικεία οικογένεια μας μυεί στην τέχνη της boutique φιλοξενίας

«Με το που μπήκαμε σε αυτό το κτίριο αποφασίσαμε να ανοίξουμε ξενοδοχείο» μας λένε οι ιδιοκτήτριες και τις καταλαβαίνουμε απόλυτα.

Στο Aristide Hotel στη Σύρο μια νομαδική γυναικεία οικογένεια μας μυεί στην τέχνη της boutique φιλοξενίας

Στεγασμενο σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, στην αριστοκρατική συνοικία Βαπόρια, το Aristide Hotel συνδυάζει την κομψότητα εποχής με το σύγχρονο ντιζάιν και την τέχνη σε ένα πραγματικά ξεχωριστό σύνολο. Η μαρμάρινη σκάλα με τους δωρικούς κίονες, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα με νεοκλασικά και αρ ντεκό στοιχεία αναδεικνύεται από το κοντράστ με τους τοίχους στο χρώμα των φύλλων της ελιάς και τα επώνυμα ντιζάιν κομμάτια. Απρόβλεπτα χρώματα, έργα τέχνης και καινοτόμα σχεδιαστική ματιά δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στις εννιά σουίτες, τη γκαλερί και τα δύο μπαρ.

Στο Aristide Hotel στη Σύρο μια νομαδική γυναικεία οικογένεια μας μυεί στην τέχνη της boutique φιλοξενίας - εικόνα 1

«Η τέχνη παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και στα σπίτια μας, οπότε θεωρήσαμε ότι πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ένα ξενοδοχείο που θέλει να ανταγωνιστεί την εμπειρία του να είσαι σε ένα όμορφο σπίτι» μας λένε οι ιδιοκτήτριες Simona, Jasmin και Oana Aristide, μητέρα και κόρες. «Επιλέξαμε κομμάτια που αγαπάμε αντί να προσπαθούμε να μαντέψουμε τι άρεσε στον επισκέπτη. Δεν θέλαμε να έχει καμία σχέση με την παρεξηγημένη αντίληψη της βαρετής "ξενοδοχειακής τέχνης". Εκτός από τη μόνιμη έκθεση, έχουμε κι ένα πρόγραμμα διαμονής καλλιτεχνών και προσωρινές εκθέσεις - αυτές ελπίζουμε ότι θα είναι ένας τρόπος για τους διεθνείς καλλιτέχνες να συνδεθούν με την τοπική καλλιτεχνική σκηνή και ίσως να δημιουργηθούν ενδιαφέρουσες συνεργασίες μεταξύ τοπικών και διεθνών καλλιτεχνών».

Στο Aristide Hotel στη Σύρο μια νομαδική γυναικεία οικογένεια μας μυεί στην τέχνη της boutique φιλοξενίας - εικόνα 2

Έχοντας μια μακρινή καταγωγή από την Ελλάδα και καμία προϋπηρεσία στον χώρο του τουρισμού, η νομαδική αυτή οικογένεια, αισθητικός η μητέρα και γιατρός και οικονομολόγος-συγγραφέας οι κόρες, αγάπησαν τη Σύρο και έγιναν… ξενοδόχοι με το που πάτησαν το πόδι τους σε αυτό το εντυπωσιακό οίκημα. «Οραματιστήκαμε ένα χώρο όπου θα μας άρεσε να ζούμε, αλλά είναι τόσο σπάνιος, κάτι σαν ένα υπέροχο σπίτι που να έχει χαρακτήρα αλλά να μην μοιάζει εμπορικό». Οι ιδιοκτήτριες είναι υπεύθυνες και για τη διακόσμηση μαζί με το design studio Todor Cosmin, ενώ ο αρχιτέκτονας τοπίου Ηρακλής Καΐλας σχεδίασε τον κήπο.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο μπαρ του κήπου, όπου μπορούν να πιουν ένα κοκτέιλ στη σκιά των δέντρων ή το μπαρ στον τελευταίο όροφο με θέα στην ανοιχτή θάλασσα. To πρωινό με πιάτα όπως η στραπατσάδα με σαγανάκι Σαν Μιχάλη και γλυκό του κουταλιού ντομάτα και τα σναν έχουν τοπικό χρώμα και προσωπικότητα, ενώ τα κοκτέιλ έχουν την υπογραφή του Χρήστου Γκόλφη από το βραβευμένο «Kouchico Bar».

Στο Aristide Hotel στη Σύρο μια νομαδική γυναικεία οικογένεια μας μυεί στην τέχνη της boutique φιλοξενίας - εικόνα 3

Το post-covid μέλλον του ταξιδιού για τις κυρίες του Aristide Hotel απλά επιβεβαίωσε όσα πίστευαν και πριν: «να προσέχουμε το περιβάλλον, να υποστηρίζουμε τις τοπικές βιομηχανίες και χειροτεχνίες, να έχουμε ταυτότητα και να παρέχουμε ταξιδιωτικές υπηρεσίες σαν να ταξιδεύουμε μόνο μία φορά το χρόνο και αυτο το ένα και μοναδικό ταξίδι πρέπει να είναι υπέροχο. Λυπούμαστε προφανώς για την τρομερή ανθρώπινη τραγωδία και ταλαιπωρία που προκλήθηκε από τον Covid-19, αλλά αυτή η ιδέα ότι το ταξίδι πρέπει να είναι πιο βιώσιμο και ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να περιμένουν από τα ξενοδοχεία κάτι παραπάνω από ένα κρεβάτι για τη νύχτα, είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να είχε συμβεί στη βιομηχανία. Ο λόγος πίσω από την ιδέα μας να φυτέψουμε δέντρα για να αντισταθμίσουμε το αποτύπωμα άνθρακα του ταξιδιού των επισκεπτών στο ξενοδοχείο δεν είναι ότι εμείς με τα εννέα δωμάτια μας θα κάνουμε τη διαφορά, αλλά ότι οι ταξιδιώτες θα αρχίσουν να απαιτούν αυτό το είδος υπεύθυνης στάσης από τα ξενοδοχεία γενικά».

Στο Aristide Hotel στη Σύρο μια νομαδική γυναικεία οικογένεια μας μυεί στην τέχνη της boutique φιλοξενίας - εικόνα 4

Ζητώντας τους να μας δώσουν το δικό τους insider tip για τη Σύρο μας προτείνουν να την επισκεφτούμε εκτός εποχής επισημαίνοντας ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο μόνο υπάρχουν τρία ιδιαίτερα events, μια θρησκευτική γιορτή, ένα τοπικό street party και το καρναβάλι. Επίσης, να μην παραλείψουμε να βουτήξουμε νωρίς το πρωί στην παραλία κάτω από το ξενοδοχείο. «Κάποιες μέρες ένας ηλικιωμένος που χαζεύει στην προκυμαία παίζει Χατζιδάκι. Δεν θα θέλετε να φύγετε ποτέ!»

Μπαμπαγιώτου 27, Ερμούπολη, 6945997644,

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Το "Eagles Resort" ανανεώνεται με 20 ανασχεδιασμένες σουίτες και συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη

Το πολυτελές καταφύγιο της οικογένειας Τορνιβούκα ξεκινά ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού που θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Φαντασμαγορική η τελική πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα "γεννηθεί" στα χέρια της Πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά ενώ τη Χορογραφία έχει εμπνευστεί και σκηνοθετήσει η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου και θα την εκτελέσουν 35 Ιέρειες και 15 Κούροι.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο 9ο Φόρουμ των Δελφών

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα και ο τουρισμός της, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον πολιτισμό.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία για Πάσχα στην Κρήτη

Κορυφαίοι αρχαιολογικοί χώροι, μοναδικά φαράγγια, αξέχαστες παραλίες μας περιμένουν να απολαύσουμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς της Ελλάδας χωρίς τα πλήθη του καλοκαιριού και με τον γλυκό καιρό της άνοιξης για σύμμαχό μας.

H LOT Polish Airlines επιστρέφει με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βαρσοβία

Η πτήση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προς το Warsaw Chopin Airport θα πραγματοποιείται με αεροσκάφη Embraer 195, Boeing 737-800, και 737 MAX 8.

Σε λειτουργία η πλατφόρμα για το "Rodos Week"

Ξεκίνησε η φάση αιτήσεων και έκδοσης voucher οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών για τη διαμονή τους σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της Ρόδου.

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Σποράδες

Με τις μεγάλες μέρες του Μάϊου να μας προσφέρουν μοναδικά ηλιοβασιλέματα βάφοντας ροζ τους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Γκαμήλας και ιστορικές εκκλησίες σε πετρόχτιστα χωριά στα Ζαγοροχώρια, το Πάσχα του 2024 στην Ήπειρο έχει χρώμα φυσιολατρικό.